Politerno > Україна і світ > Чоловіком заступниці голови Офісу Зеленського зайнялося ДБР

Чоловіком заступниці голови Офісу Зеленського зайнялося ДБР

  • 4 Червня, 2020
  • 1364 Переглядів
  • 0

Державно бюро розслідувань відкрило справу проти чоловіка заступниці голови Офісу президента Юлії Ковалів за ознаками зловживання службовим становищем. 

Про це повідомляє видання 368.media з посиланням на власні джерела в ДБР.

Як відзначають журналісти, Ярема Ковалів з 2015 по 2017 роки був головою Держрибагентства. У період свого керівництва він віддав чотири державних риболовецьких траулера ДП «Сервіс» (вартість кожного близько 10 млн доларів) в оренду іноземними компаніями. За даними бюро, ці фірми були підконтрольні безпосередньо чиновнику. Вартість оренди в місяць склала $ 35 тис. При реальній вартості у $ 100 тис. Контракти були підписані в 2015 році на таких умовах, які не дозволяють їх розірвати або змінити вартість оренди до 2025 року.

Зараз розслідують конкретний випадок про передачу канадської компанії Evial Business LP судна «Іван Голубець». Траулер затонув влітку минулого року в Атлантичному океані біля берегів Мавританії. В результаті пожежі, що почалася капітан розпорядився залишити судно – в результаті загинув 38-річний уродженець Саратського району Одеської області.

«Є багато дивного в цій історії. Наприклад, судно ходило під прапором Грузії, а зареєстроване було в Російському морському регістрі судноплавства. Крім того, капітан траулера Сергій Тимченко жив у анексованому Криму, але користувався українським паспортом, а на борту були три кадета з Керченського морського університету», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, народна депутатка з фракції “Слуги народу” Юлія Яцик зняла свою кандидатуру у члени конкурсної комісії для відбору керівника Державного бюро розслідувань на прохання президента Володимира Зеленського.

Печерський райсуд Києва дозволив примусово доставити експрезидента Петра Порошенка в ДБР для допиту у якості свідка.

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові, повідомили про підозру заступнику начальника ГУ Нацполіції у Тернопільській області.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE