Politerno > Україна і світ > Порошенко ввозив в Україну картини для потреб консула Сейшельських островів Свинарчука – Лещенко

Порошенко ввозив в Україну картини для потреб консула Сейшельських островів Свинарчука – Лещенко

  • 5 Червня, 2020
  • 1723 Переглядів
  • 0

Справа проти експрезидента Петра Порошенка щодо картин російських художників обростає новими подробицями і саме парадоксальне, що вони стали відомі завдяки його адвокату Іллі Новикову, який виклав в соцмережах рапорт з приводу цієї кримінальної справи.

Про це у своєму Телеграм-каналі пише член наглядової ради УЗ Сергій Лещенко. Далі наводимо повний текст його допису. 

“Як з’ясувалося, Порошенко розслідується на предмет завезення в Україну картин, куплених на аукціонах Крісті та Сотбі в особисту колекцію. За версією слідства, щоб уникнути пояснень щодо грошей, розміщених на зарубіжних рахунках і витрачених на картини, Порошенко застосував схему – завіз картини… наче, для потреб Почесного консульства Сейшельських островів в Україні. Навіщо? Хаха, з метою виставляти картини на території консульства!

Тут смішно все. Сейшельські острови – це офшорна зона, один з найбрудніших фінансових смітників в світі. Знаєте, хто був главою консульства? Свинарчук-старший. А хто ним став після нього? Свинарчук-молодший. А де знаходиться офіс Почесного консульства Сейшельських островів в Україні? В офісі Порошенка “Укрпромінвест”, там де “Рошен”, там де спортклуб “5 елемент” і біля “5 каналу”. А ви чули про якісь виставки на території консульства? Ні, тому що їх там не було.

Знаєте, для чого взагалі створювалося Почесне консульство Сейшельських островів в Україні? Щоб допомагати громадянам Сейшельських островів, які потрапили в біду в Україні. Ви чули про таких? Я – ні.

Іншими словами, Почесне консульство Сейшельських островів в Україні було просто прикриттям для Порошенка в оптимізації податків і уникнення декларування. Ну і ще, створення Почесного консульства використовується для отримання дипломатичних номерів на машину і захисту від обшуку в тих приміщеннях, які позначають як “консульський архів”.

Суд сьогодні виніс рішення про примусовий привід Порошенка на допит у справі картин на 10 червня на 11:00. Якщо Порошенко і його прихильники вважають, що справа липова і не варта виїденого яйця, їм просто треба прийти і дати свідчення в якості свідка. Логічно?”.

Нагадаємо, 22 травня Порошенка викликали на допит до ДБР в якості свідка у справі про незаконне переміщення через кордон 43 картин відомих художників на 11 годину 26 травня.

Замість походу на допит Порошенко відкрив виставку картин, які фігурують у провадженні, у музеї Гончара.

Повідомлялося, що представники ДБР приїхали до музею Гончара, де вручили повістку про повторний виклик на допит п’ятого президента Петра Порошенка його дружині Марині, проте адвокат Порошенка цю інформацію заперечує.

Пізніше музей Івана Гончара повідомив, що Державне бюро розслідувань арештувало приватну колекцію картин родини п’ятого президента Петра Порошенка.

4 червня Печерський райсуд Києва дозволив примусово доставити експрезидента Петра Порошенка в ДБР для допиту у якості свідка.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE