Politerno > Україна і світ > Зеленський про боротьбу з контрабандою: 2-3 роки “штормитиме”, без кави, лосося і хамона переживемо

Зеленський про боротьбу з контрабандою: 2-3 роки “штормитиме”, без кави, лосося і хамона переживемо

  • 4 Червня, 2020
  • 915 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський каже, що контрабанда ще 2-3 роки буде “штормити” країну, але запевняє, що влада налаштована рішуче і приводить в приклад ситуації в Закарпатській області.

Як повідомляє “Інтерфакс-Україна“, про це Зеленський заявив на зустрічі з представниками бізнесу в Хмельницькій області в середу.

Президент зазначив, що на Закарпатті поставив губернатором офіцера СБУ, людину, яку бояться, і стороною обходять місцеві великі контрабандисти. Тому що будь-якого іншого губернатора, мовляв, купують або залякують місцеві еліти.

За словами Зеленського, операція нового голови Закарпатської ОДА щодо контрабандистів спрацювала.

За словами президента, в результаті виявилося, що в скупченні з десятків автомобілів на кордоні було десь близько 5 машин “змовників”, а всі інші зрозуміли, що ніхто нікого не пропустить.

“І таке буде в найближчі 2-3 роки, будуть вони “штормити” цю країну. Так воно буде. Але якщо ми не будемо з цим боротися, і в певний час у нас з вами не буде кави, лосося, хамона, то переживемо цей час, але покажемо їм, що не буде іншого, немає іншого шансу, як поламати їм хребет. Або давайте їх пропускати”, – зазначив Зеленський.

Нагадаємо, 31 травня водії мікроавтобусів заблокували пункт пропуску “Тиса” на кордоні з Угорщиною через посилення перевірок.

За словами голови Закарпатської ОДА Олексія Петрова, водії мікроавтобусів, окрім особистих речей громадян, переміщують посилки на замовлення. Деякі з них відмовляються письмово декларувати переміщувані товари та подавати документи до митного контролю.

Після прибуття на місце події губернатора та очільника Державної прикордонної служби Сергія Дейнека, був досягнутий певний компроміс із перевізниками. Почалося оформлення митних платежів і згодом робота пункту пропуску була розблокована.

Також ми інформували, що під час робочої зустрічі з бізнесом на Хмельниччині, президент Володимир Зеленський особисто зателефонував голові “Укрексімбанку” Євгену Мецгеру, після того, як бізнесмени розповіли про труднощі з реструктуризацією кредитів.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE