Politerno > Україна і світ > Умисне вбивство: в СБУ визначилися із статтею і повісткою для Стерненка

Умисне вбивство: в СБУ визначилися із статтею і повісткою для Стерненка

  • 7 Червня, 2020
  • 1233 Переглядів
  • 0

Служба безпеки викликала на допит одеського активіста Сергія Стерненка у справі про умисне вбивство.

Про це активіст повідомив у своєму Facebook.

“Мені підготували повідомлення про підозру за самозахист. Вже офіційно… У виклику вказано, що мене як свідка викликають для вручення повідомлення про підозру 9 червня в 10:00”, – написав він, зазначивши, що підозра підготовлено за ст. 115 КК (умисне вбивство).

За словами активіста, він направив відповідь слідчому про неможливість з’явитися на допит.

“Виклик отримано за 2 дні до дати, на яку викликають, а КПК в ст. 135 вказує, що має бути мінімум 3 дні. За такий термін (враховуючи ще, що завтра вихідний) я не встигну підготуватися до вручення підозри і залучити захисників”, – пояснив Стерненко.

“Прошу вас не підтримувати мене. Підтримуйте право на самозахист, бо сьогодні його забирають у всіх нас. А те, що на фоні цього трешу навіть не шукають замовника замахів на мене, не шукають посередників та виконавців, говорить лише про одне — Зеленський став на бік вбивць, бандитів та тітушок. Замовники вбивств — його союзники. Жертви нападів — його вороги”, – додав активіст.

14 травня Сергій Стерненко повідомив, що його викликали в СБУ на 18 травня для “для участі у слідчих і процесуальних діях”. На думку активіста, слідство буде оголошувати йому підозру у вбивстві Кузнєцова.

Водночас, 18 травня, вийшовши з будівлі Служби безпеки, активіст повідомив, що його викликали для ознайомлення з матеріалами справи. Стерненка в СБУ визнали потерпілим, але залишили питання у справах проти Кузьменко, Антоненка та Чорновол.

15 травня стало відомо, що двом чоловікам, які у 2018 році напали в Одесі на екслідера місцевого осередку “Правого сектору” Сергія Стерненка, оголосили підозру.

Дії підозрюваних кваліфіковані як хуліганство, вчинене із застосуванням зброї чи іншого предмета, пристосованого для нанесення тілесних ушкоджень.

Нагадаємо, неподалік місця замаху на одеського активіста Сергія Стерненка 1 травня 2018 року було зафіксовано авто, що належить родині тодішнього радника голови поліції Одещини Руслана Форостяка.

Також стало відомо, що за скаргою Стерненка Вищий антикорупційний суд зобов’язав НАБУ відкрити кримінальне провадження за повідомленням про недекларування генпрокурором Іриною Венедіктовою майна.

Раніше, колишній заступник генерального прокурора Віктор Трепак заявляв про тиск з боку Венедіктової у справі Стерненка.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE