Politerno > Україна і світ > Кабмін завершує перемовини з інвесторами у ВДЕ, економія для держави – 6 мільярдів на рік

Кабмін завершує перемовини з інвесторами у ВДЕ, економія для держави – 6 мільярдів на рік

  • 10 Червня, 2020
  • 765 Переглядів
  • 0

Уряд знаходиться на фінальній стадії погодження меморандуму з інвесторами в “зелену” енергетику, згідно якого тарифи для населення не зміняться, а держава економитиме 6 мільярдів на рік.

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду.

“Ми на фінальній стадії підписання меморандуму з інвесторами в “зелену” енергетику . Такий меморандум, а також надання можливості “Енергоатому” заключати двостороні договори з промисловістю – це два важливих кроки по стабілізації ситуації в енергетиці.

…Цей меморандум дасть Україні щорічну економію починаючи з цього року 6 мільярдів гривень, а до 2020 року – більше 2 мільярдів євро еконмоії для держави”, – заявив Шмигаль.

Також за його словами тарифи на електроенергію для населення не зростуть, а Україні вдасться уникнути міжнародних арбітражів і зберегти свою репутацію перед міжнародними інвесторами.

Нагадаємо, як заявив засновник компанії Vindkraft Ukraine Карл Стурен, інвестори у відновлювані джерела енергії вимушені попозиватися до ДП “Гарантований покупець” через невиплату за вироблену ними електроенергію.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE