Politerno > Україна і світ > Інвестори у ВДЕ судитимуться з ДП “Гарантований покупець”

Інвестори у ВДЕ судитимуться з ДП “Гарантований покупець”

  • 6 Червня, 2020
  • 1064 Переглядів
  • 0

Інвестори у відновлювані джерела енергії вимушені попозиватися до ДП “Гарантований покупець” через невиплату за вироблену ними електроенергію.

Про це заявив засновник компанії Vindkraft Ukraine Карл Стурен, передає “Інтерфакс”.

“У найближчому майбутньому власники об’єктів ВДЕ зобов’язані будуть подати до суду на “ГарПок”. Вже зараз через тривалі затримки виплат, багатьом компаніям уже нічим платити відсотки по кредитах. Платимо тільки податки, і то вже не довго зможемо це робити. Якщо ми не будемо подавати до суду, то з нас в першу чергу запитають кредитори”, – зазначив Стурен.

За його словами, “ГарПок – пустишка” і арешт його рахунків нічого не дасть.

“Для розрахунків, швидше за все, потрібно буде створювати третю компанію. Це займе багато часу і призведе до патової ситуації”, – роз’яснив Стурен.

Нагадуємо, борги державного підприємства “Гарантований покупець” перед виробниками електроенергії з поновлюваних джерел та НАЕК “Енергоатом” загалом становлять 20 млрд грн.

У травні інвестори у поновлювані джерела енергії отримали остаточний проект меморандуму щодо врегулювання ситуації в альтернативній генерації. 

За даним БізнесЦензор, в розпорядженні якого опинилася презентація умов меморандуму, Міністерство енергетики та захисту навколишнього середовища розробило умови про скорочення “зеленого” тарифу для СЕС на 15%, а для ВЕС – на 7,5%



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE