Politerno > Україна і світ > Зеленський призначив головою Вінницької ОДА зятя бізнес-партнера по “Лізі сміху”

Зеленський призначив головою Вінницької ОДА зятя бізнес-партнера по “Лізі сміху”

  • 19 Червня, 2020
  • 1119 Переглядів
  • 0

Сергій Борзов (крайній справа)

Президент Володимир Зеленський призначив головою Вінницької облдержадміністрації керівника Державного управління справами Сергія Борзова, звільнивши з цієї посади Владислава Скальського.

Відповідні укази №239/2020 і №238/2020 від 18 червня оприлюднено на сайті глави держави.

Попередньо Зеленський указом №236/2020 звільнив Борзова з посади глави Держуправління справами. У той же час президент указом №235/2020 присвоїв Борзову другий ранг державного службовця.

Як повідомлялося, президент Володимир Зеленський призначив Сергія Борзова керівником Державного управління справами 1 серпня.

Сергій Борзов в червні 2014 році був призначений президентом Петром Порошенком заступником глави Державного управління справами і з кінця літа 2015 до липня 2017 року вже виконував обов’язки глави ДУС, після того як глава держуправління Сергій Березенко став нардепом і до призначення на цю посаду Івана Куцика.

До призначення на держслужбу Борзов працював директором команди Клубу веселих та кмітливих “Вінницькі перці”, команди КВН “Збірна України”. Також працював в ТОВ “Телевізійне творче об’єднання Олександр Масляков і Компанія”.

Дружина чиновника Ірина Борзова є головою ГО “Розвиток. Розвиток”, що володіє мережею кафе “Смачний Їжак”, і є співвласницею готелю в Судаку. Вона балотуватися до Верховної Ради по мажоритарному округу №14 у Вінниці від президентської партії “Слуга народу” і обрана народним депутатом.

Батько Ірини Борзової – Наум Барула – теж відомий гуморист, 10 років очолював компанію “АМіК” Олександра Маслякова, а до останнього часу керував проектом “Ліга Сміху” Зеленського. Барула є співвласником ТОВ “Продюсерський центр Ліга смаху” разом з найближчим оточенням Зеленського, який передав їм свої частки в бізнесі після обрання президентом.

Як з’ясували журналісти, за час керівництва ДУС Борзов встиг безкоштовно отримати від держави квартиру на Печерську для своєї сім’ї площею 190 кв.м. При цьому в квартиру вписали не тільки голову ДУС з дружиною, а й ще чотирьох родичів, що дозволило збільшити площу отриманого житла.

Сам Борзов пояснив отримання нової квартири необхідністю перевезти до Києва своїх батьків, а її площу в 190 метрів тим, що інших об’єктів не було.

При цьому через місяць після отримання квартири, дружина Борзова також зареєструвала у власність BMW 2016 випуску. Ринкова вартість такої машини – $ 40-65 тис.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE