Politerno > Україна і світ > У Києві відбулася презентація партії “Пропозиція”

У Києві відбулася презентація партії “Пропозиція”

  • 19 Червня, 2020
  • 716 Переглядів
  • 0

На презентації так званої “партії мерів” були присутні шість міських голів, а саме Дніпра Борис Філатов, Миколаєва Олександр Сенкевич, Чернівців Олексій Каспрук, Житомира Сергій Сухомлин, Кропивницького Андрій Райкович, Каховки Андрій Дяченко.

Своєю метою партія ставить побудова в Україні ефективної системи місцевого самоврядування і об’єднати для цього професіоналів не тільки зі сфери місцевого самоврядування.

“Ми не є партією мерів, ми є партією професіоналів. Це партія, яка буде будувати країну знизу”, – заявив під час презентації Сенкевич.

У свою чергу міський голова Дніпра Борис Філатов підкреслив, що члени майбутньої партії “не опозиція, а пропозиція”. За його словами, країні потрібна сильна місцева влада, у якій повноваження і відповідальність. Мер Дніпра додав, що творці партії “Пропозиція” не претендують на вплив на загальнодержавні питання.


Читайте також:
Бій за Київ: хто відправить Кличка в нокаут

Він також додав, що “Пропозиція” — це не “Партія регіонів, федеральних князів, місцевих баронів”. За словами Філатова, це партія територіальних громад, місцевого самоврядування, магдебурзького права. За версією Філатова у “Пропозиції” немає ніяких спонсорів.

Міський голова Чернівців Олексій Каспрук зазначив, що потрібно виконувати підписану Україною у 1997 році Європейську хартію місцевого самоврядування, в якій прописано як все повинно працювати.

Творці партії “Пропозиція” запросили приєднатися представників місцевого самоврядування, фахівців у сферах державного будівництва, економіки, фінансів, культури, медицини, освіти, представників громадських організацій, активних і небайдужих громадян.

За даними ЗМІ, з’їзд партії запланований на 3 липня. При цьому на з’їзді в як гостей будуть присутні навіть ті мери, які є членами інших політичних партій. В знак солідарності вони підпишуть декларацію про чесні вибори та спільні дії у випадку політичних переслідувань і свавілля правоохоронних органів.

Міський голова Києва Віталій Кличко не бере участь у створенні проекту, однак теж буде запрошений на презентацію партії мерів. Для реалізації проекту використана партія “Нова Європейська Україна”, яка перереєстрована в Дніпрі і перейменована в “Пропозицію”.

Як відомо, боротьба з коронавірусом вилилася у протистояння між мерами та центральною владою вилилася. Просідання губернаторської вертикалі, неузгодженість дій уряду та парламенту з місцевим самоврядуванням призвели до ситуації, коли мери міст у всіх сенсах прийняли на себе основний удар епідемії і апріорі йдуть на два кроки попереду центру.

На тлі децентралізації, що розгортається, яка і так фінансово посилила місцеве самоврядування, центр намацує важелі, з допомогою яких можна збалансувати рівні влади. Незавершеність реформи на регіональному рівні, що не дозволяє чітко розділити повноваження і компетенції самоврядування та державної влади. 



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE