Politerno > Україна і світ > Для Порошенка просять особисте зобов’язання на 8 днів, а Геращенко заявила, що “абсолюно незалежна” від нього

Для Порошенка просять особисте зобов’язання на 8 днів, а Геращенко заявила, що “абсолюно незалежна” від нього

  • 1 Липня, 2020
  • 917 Переглядів
  • 0

Прокурори просять обрати експрезиденту Петру Порошенку запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання на 8 днів до 10 липня.

“Прошу застосувати до Петра Порошенка запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання у межах строку досудового розслідування, тобто до 10.07.2020”, – заявив один з обвинувачувачів.

Зокрема, 10 липня закінчується термін розслідування справи щодо Порошенка.

Водночас, уже є клопотання прокуратури про продовження термінів розслідування.

У ДБР заявили, що захиснику Порошенка уже вручили копію клопотання про продовження терміну досудового розслідування в зазначеному кримінальному провадженні.

Клопотання про продовження термінів досудового розслідування до 6 місяців має розглянути Печерський райсуд, окремо від розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу.

Слід зазначити, що під час засідання нардепи “Євросолідарності” посварилися із прокурорами, які попросили долучити до матеріалів розслідування відомості про вплив Порошенка на нардепів партії.

“Встановлено, що Порошенко Петро, будучи головою фракції політичної партії “Європейська солідарність”, маючи вплив на народних депутатів політичної партії…”, – почав промову прокурор.

“Ми незалежні депутати, це ви – шавки Венедіктової”, – обурилася нардеп Ірина Геращенко.

Нардепи заявили, що вони абсолюно незалежні і це неповага до виборців партії. Вони зазначили, що будуть свідчити про злочинні заяви прокурора і проситимуть внести відомості в ЄРДР.

Порошенко заявив, що це злочинна дія: “Це політичний вплив і дискредитація політичної сили. Втручання у політичну діяльність. Його треба відвести цього негідника і він не має права втручатися в політику”. 

Зранку 1 липня Порошенко прибув на допит у якості підозрюваного до Державного бюро розслідувань. У відомстві повідомили, що Порошенко відмовився від показань у ДБР та не захотів брати повістки про виклики на допити на інші дати.

Після виходу з ДБР Порошенко разом із колоною своїх прихильників рушив до будівлі Печерського суду Києва, де о 14.00 продовжилося засідання з обрання йому запобіжного заходу.

Прокуратура клопотала про обрання Порошенку запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE