Politerno > Україна і світ > Окупанти порушили “всеосяжне перемир’я”

Окупанти порушили “всеосяжне перемир’я”

  • 27 Липня, 2020
  • 659 Переглядів
  • 0

Сьогодні вночі, після початку режиму “повної і всеосяжної тиші”, терористи ЛДНР обстріляли позиції збройних сил України на Донбасі.

Про це повідомив головнокомандувач Об’єднаних сил генерал-лейтенанта Володимир Кравченко на брифінгу 27 липня.

“На жаль, з боку противника о 00:20 – 00:45 був обстріл підрозділу 36 окремої бригади морської піхоти зі стрілецької зброї, ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів. Втрат з боку об’єднаних сил немає”, – зазначив Кравченко.

За його словами, українські збройні сили на обстріл не відповідали.

Головнокомандувач ОС додав, що ще один обстріл зафіксували близько 9 ранку у смузі відповідальності 79-ї бригади. Окупанти за допомогою ручних протитанкових гранатометів здійснили  три постріли і встановили три міни ПОМ.

За словами Кравченка, ситуація на лінії розмежування стабільна і контрольована.

Нагадаємо, з 27 липня лідерами країн “Нормандської четвірки” має бути підписана угода про повне та всеосяжне припинення вогню на лінії розмежування на Донбасі.

Учора стало відомо, що бойовики ОРДО отримали наказ про повне припинення вогню на Донбасі з 27 липня.

Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак закликав не піддаватися на інформаційні провокації і гібридні прояви паніки у зв’язку з домовленостями про всеосяжне припинення вогню на лінії розмежування сторін на Донбасі з 27 липня.

У заяві Міністерства оборони України зазначається, що повний і всеосяжний режим припинення вогню на Донбасі буде реалізовано лише за умови дотримання принципів угоди, які зафіксовано з участю представників ОБСЄ.

Президент України Володимир Зеленський 26 липня провів телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним, під час якої обсудив припинення вогню на Донбасі.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE