Politerno > Україна і світ > Суд відмовився повернути державі землі під маєтком Медведчука

Суд відмовився повернути державі землі під маєтком Медведчука

  • 28 Липня, 2020
  • 899 Переглядів
  • 0

Суд відмовився повертати у держвласність понад 30 га землі в місті Українка Обухівського району, на якій розташований будинок Віктора Медведчука.

Про це повідомляють Наші гроші.

Господарський суд м. Києва відмовив прокуратурі Київської області у задоволенні позову про визнання недійсними розпоряджень Київської облдержадміністрації і Обухівської райдержадміністрації та витребування на користь держави в особі Кабміну з незаконного володіння ТОВ «Інвестиційна компанія «Спорт-Тур» земельної ділянки площею 24,39 га і ТОВ «Компанія з управління активами «Мтір Ессет Менеджмент» – 10,22 га, які розташовані в межах міста Українка.

Прокуратура звернулася до суду з позовом про витребування землі у листопаді 2019 року. Свої вимоги прокурори обґрунтували тим, що вказані ділянки є лісами першої категорії і вони незаконно вибули із власності держави поза волею відповідного розпорядника – Кабміну. Адже робити будь-що з лісами площею понад 10 га можна виключно за згодою і дозволом Кабміну.

Суд в задоволенні позову прокуратурі відмовив, посилаючись на те, що 34,61 га лісів вибули з власності держави не єдиним масивом, а ділянками площею до 10 га, отже Київська ОДА та Обухівська РДА діяли в межах своїх повноважень.

У 2003-2004 роках Київська ОДА своїми розпорядженнями передав в оренду на 50 років ЗАТ “ФК” Динамо “Київ”, ТОВ “Інвестпроект”, ТОВ “Стокс-Бізнес” і ТОВ “НВФ” Славутич-Дельфін “чотири ділянки площею по 9,9 га.

Обухівська РДА у 2004 році своїми розпорядженнями продала ці ділянки зазначеним підприємствам для організації відпочинку і проведення спортивних заходів. В результаті ділянкою 24,39 га володіє “ІК” Спорт-Тур”, а 10,22 га – “КУА” МТІР Ессет Менеджмент”.

У 2004-2005 роках Обухівська БТІ на підставі свідоцтв про право власності, виданих Обухівською РДА, зареєструвало права власності НПФ “Славутич-Дельфін” на дві спортивні бази (одна площею 67,3 кв м), ФК “Динамо” Київ – на комплекс, “Стокс-Бізнес” і “Інвестпроект” – на нежитлові будівлі (альтанка, КПП, елінг і т.д.). Надалі в тому ж 2005 році це все майно купив “ІК” Спорт-Тур”. У 2011-2015 роках майно продали компаніям “Терра-Інвест”, “Укрспортбудінвест” і “МТІР Ессет Менеджмент”.

На зазначених ділянках площею 34,61 га побудований будинок-Хонка з допоміжними будівлями народного депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука, який є кумом президента РФ Володимира Путіна.

У березні 2019 стало відомо, що будинок площею 1125 кв. м виставили на продаж в закритій групі рієлторів за ціною 4500 у.о. за сотку. На території є причал, вертолітний майданчик, елінг, гостьовий будинок на 200 кв/м і басейн.

Засновником ТОВ “Інвестиційна компанія “Спорт-Тур” є ТОВ “Інвестиційна компанія “Терра-Інвест”, бенефіціарним власником якої є Оксана Марченко, дружина Віктора Медведчука.

ТОВ «КУА «Мтір Ессет Менеджмент» є одним із засновників ТОВ «ФК «Динамо» Київ» із часткою 23%. Друга найбільша частка у «Динамо» належить Ігорю Суркісу (63,7%).

Григорій Суркіс та Віктор Медведчук були опорою так званої “київської сімки”. Свого часу Григорій Суркіс так сказав про своїх партнерів по бізнесу: «Ми – всі друзі, партнери по життю: Валентин Згурський, Віктор Медведчук, мій молодший брат Ігор, Богдан Губський, Юра Карпенко, Юра Лях, я… Чудова сімка… У кожного – своя ділянка роботи в єдиному холдингу…».

Нагадаємо, Дарницький райсуд Києва продовжив розгляд позову Віктора Медведчука щодо захисту честі, гідності та ділової репутації до Вахтанга Кіпіані, видавництва “Vivat” і типографії та вимагає заборонити розповсюдження книги “Справа Василя Стуса” у будь-який спосіб на будь-якій території. 



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE