Politerno > Україна і світ > ДБР відкриває справу проти Ситника за незаконний продаж майна в Криму. Відео

ДБР відкриває справу проти Ситника за незаконний продаж майна в Криму. Відео

  • 22 Серпня, 2020
  • 913 Переглядів
  • 0

Телеведучий Дмитро Співак подав заяву до Державного бюро розслідувань (ДБР) на директора Національного антикорупційного бюро (НАБУ) Артема Ситника в зв’язку з продажем директором НАБУ земельної ділянки в Севастополі за російськими законами за 40 тис. доларів

Про це сам заявник повідомив в ефірі “112 каналу”.

Відзначимо, що заяву, подану Співаком, через три дні повинні внести в ЄРДР, інакше суд повинен зобов’язати ДБР це зробити.

Як зазначив Співак, земельна ділянка в Криму не потрапила в декларацію Ситника, а Національне агентство з попередження корупції не може нічого зробити в цій ситуації. Автор заяви сподівається, що ДБР негайно внесе відомості про кримінальне правопорушення директора НАБУ за статтею 366-1 Кримінального кодексу України до Єдиного реєстру досудових розслідувань.


Нагадаємо, у розпорядженні журналістів опинилися копії документів, які підтверджують здійснення угоди в окупованому Криму сім’єю Ситника.

Артем Ситник  заявляв в декількох інтерв’ю, що ділянка землі в окупованому Криму (ділянка Б-65 в садовому товаристві “Міраж” в Нахімовському районі Севастополя), зазначена в декларації за 2015-2019 роки, дійсно належить його дружині. Однак заперечував будь-які подальші дії по його відчуженню: “Останні юридично значимі дії були здійснені моєю дружиною ще в січні 2015 року – було надане доручення її знайомим з метою розпорядження цією ділянкою, і я також дав тоді згоду, що не заперечую проти відчуження. Це все дії, вчинені тоді”.

Однак є документальні підтвердження, що ця земельна ділянка була продана в 2017 році і були сплачені податки в бюджет РФ. Це сталося після того, як 1 серпня 2017 Ситник Анна Миколаївна стала власницею земельної ділянки площею 0,0416 га в Севастополі. Факт подальшого продажу підтверджують виписки з російських реєстрів, договір купівлі-продажу та інші документи. Цю ділянку дружина Ситника оформила на своє ім’я  відповідно до норм російського законодавства. Ділянка була продана за 900 тис. російських рублів. Головний свідок у справі корупції Ситника Микола Надейка розповідав в інтерв’ю, як зустрічав на прохання директора НАБУ людей з грошима з окупованого Криму. Ці люди привезли гроші за продану ділянку, ночували у Ситника, і він відвозив їх до аеропорту.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE