Politerno > Україна і світ > Керівництво “Слуги народу” блокує створення ТСК щодо зриву “вагнерівської спецоперації”, – Лерос

Керівництво “Слуги народу” блокує створення ТСК щодо зриву “вагнерівської спецоперації”, – Лерос

  • 25 Серпня, 2020
  • 1190 Переглядів
  • 0

Керівництво фракції “Слуга Народу” відмовляється подавати свої кандидатури до ТСК з розслідування зриву спецоперації, під час якої бойовиків ПВК “Вагнера” ​​повинні були затримати в Україні.

Про це повідомляє в фейсбуці нардеп СН Гео Лерос.

Лерос заявляє, що особисто бачив частину матеріалів кримінального провадження №42014000000000457, в рамках якого планували затримати “вагнерівців” і спілкувався з учасниками цієї операції, що зобов’язує його як народного депутата зробити все можливе, щоб була створена ТСК.

“Проєкт вже минулого тижня зареєстровано, але мені відповіли, що керівництво фракції “Слуга Народу” відмовляється подавати свої кандидатури до комісії і, виконуючи команди Офісу президента, утримуватиметься від голосування за створення ТСК, що ще раз підтверджує причетність ОП до зливу спецоперації, бо якби їм не було чого приховувати, без вагань довели б, що це “марна справа””, – пише Лерос.

Він закликав колег по парламенту наполягати на внесенні питання про створення ТСК до порядку денного наступного засідання.

“Створення ТСК це не вирок, це можливість представникам народу взяти контроль над резонансною подією, важливою для національної безпеки та оборони держави, перевірити обставини і підтвердити або спростувати інформацію”, – резюмує Лерос.

Нагадаємо, депутат з фракції “Слуга народу” Гео Лерос запропонував Верховній Раді створити тимчасову слідчу комісію для розслідування зриву спецоперації СБУ та ГУР Міноборони.

Звільнений нещодавно начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Василь Бурба заявив, що “дезінформація і домисли”, поширювані в пресі у “справі вагнерівців” є спробою завдати шкоди спецслужбам України.

У той же час журналіст Юрій Бутусов, який одним з перших заявив, що затримання “вагнерівців” планувалося СБУ, але зірвалося через витік з Офісу президента, стверджує, що заява Бурби підготовлена піарниками ОП, а також наполягає на факті державної зради, і вимагає від президента Зеленського негайного реагування – вимагати порушення кримінальної справи за фактом витоку інформації і підозри в зраді. Бутусов також зазначив, що готовий давати свідчення.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE