Politerno > Україна і світ > “Слуга народу” Лерос закликає Раду створити ТСК щодо зриву спецоперації СБУ із затримання “вагнерівців”

“Слуга народу” Лерос закликає Раду створити ТСК щодо зриву спецоперації СБУ із затримання “вагнерівців”

  • 19 Серпня, 2020
  • 1027 Переглядів
  • 0

Депутат з фракції “Слуга народу” Гео Лерос пропонує Верховній Раді створити тимчасову слідчу комісію для розслідування зриву спецоперації СБУ та ГУР Міноборони.

Про це Лерос написав у Фейсбуці.

“Прошу підтримати мою пропозицію про створення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування оприлюднених фактів зриву секретної операції СБУ і ГРУ МО щодо затримання в Білорусі терористів-членів ПВК “Вагнер”, які вчинили злочини на території України, що відбулося через можливу державну зраду українських чиновників”, – написав він.

Лерос закликав голів фракцій пропонувати кандидатури до складу комісії.

Нагадаємо, звільнений нещодавно начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Василь Бурба заявив, що “дезінформація і домисли”, поширювані в пресі у “справі вагнерівців” є спробою завдати шкоди спецслужбам України.

У той же час журналіст Юрій Бутусов, який одним з перших заявив, що затримання “вагнерівців” планувалося СБУ, але зірвалося через витік з Офісу президента, стверджує, що заява Бурби підготовлена піарниками ОП, а також наполягає на факті державної зради, і вимагає від президента Зеленського негайного реагування – вимагати порушення кримінальної справи за фактом витоку інформації і підозри в зраді. Бутусов також зазначив, що готовий давати свідчення.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE