Politerno > Україна і світ > “Справа вагнерівців”: ексначальник ГУР Бурба каже про домисли – Бутусов наполягає на держзраді

“Справа вагнерівців”: ексначальник ГУР Бурба каже про домисли – Бутусов наполягає на держзраді

  • 19 Серпня, 2020
  • 1129 Переглядів
  • 0

Звільнений нещодавно начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Василь Бурба заявив, що “дезінформація і домисли”, поширювані в пресі у “справі вагнерівців” є спробою завдати шкоди спецслужбам України.

“Відразу і прямо хочу заявити, коментувати будь-які реальні або ймовірні дії спецслужб колишнім начальником військової розвідки вважаю неправильним. По так званій справі “вагнерівців” у пресі дуже багато явної дезінформації та домислів. На мій погляд, всі ці домисли спрямовані виключно на спробу завдати істотної шкоди репутації спецслужбам України…

Безумовно, наші оперативні служби уважно спостерігали і спостерігають за системними ворогами країни. І проводять відповідне документування тих чи інших дій. Безумовно, також, що все це строго секретна інформація, і вона ніколи не стає публічно відкритою. А тому вибудовувати конспірологічні теорії, повністю копіюючи їх з газетних “розслідувань”, придуманих і реалізованих, російськими спецтехнологами неприпустимо”, – заявив Бурба в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна“.

Бурба назвав “безглуздими домислами” версії про можливу участь президента України в будь-якій допомозі “вагнерівцям”.

На прохання прокоментувати поширювану в ЗМІ інформацію про те, що операція спецслужб України щодо затримання “вагнерівців” була зірвана витоком з боку оточення президента, він відповів: “Така інформація відсутня”.

У той же час журналіст Юрій Бутусов, який одним з перших заявив, що затримання “вагнерівців” планувалося СБУ, але зірвалося через витік з Офісу президента, на своїй сторінці у Facebook стверджує, що заява Бурби підготовлена піарниками ОП, а також наполягає на факті державної зради, і вимагає від президента Зеленського негайного реагування – вимагати порушення кримінальної справи за фактом витоку інформації і підозри в зраді. Бутусов також зазначив, що готовий давати свідчення.

“Підказую: сталося розголошення інформації про кримінальну справу №42014000000000457, в рамках якої проводилася операція. Я називаю номер справи – і влада зобов’язана розпочати розслідування, а що ж у цій справі було, і чому стався провал операції, в рамках якої було відкрито провадження. За це треба нести відповідальність – і треба визначити – хто ж саме розголосив.

Пане президенте, моя стаття – це заява про злочин, підозра в державній зраді, яка стосується особисто вас.

Вказано імена всіх учасників наради в Офісі президента – і зовсім зрозуміло, кого саме треба допитати. Сьогодні цілий ряд народних депутатів заявили про провал секретної операції – і на це також зобов’язані реагувати правоохоронні органи.

І реагувати президент зобов’язаний згідно із законом України – а саме, вимагати порушення кримінальної справи за фактом витоку інформації і підозри в зраді. Це не опція – це закон”, – зазначив Бутусов.

Нагадаємо, Служба безпеки України категорично заперечила участь у так званій “спецоперації” щодо затримання “вагнерівців” і заявила, що жоден співробітник Служби не брав участі в розмовах із бойовиками.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE