Politerno > Україна і світ > Активісти протестували під ОП та біля дачі Зеленського в Кончі-Заспі. Відео – Фото

Активісти протестували під ОП та біля дачі Зеленського в Кончі-Заспі. Відео – Фото

  • 11 Вересня, 2020
  • 1038 Переглядів
  • 0

Під Офісом президента та резиденцією глави держави Володимира Зеленського у Конча-Заспі активісти провели акції протесту, аби донести свою позицію щодо ідеї про участь представників ОРДО у спільному інспектуванні в районі селища Шуми.

Про це повідомив ветеран АТО і громадський діяч Олександр Погребиський та співкоординатор Руху опору капітуляції Мирослав Гай, яких цитує “Укрінформ“.

“Люди збираються під Офісом президента на мітинг, який був спровокований діями влади стосовно присутності представників “ДНР” чи військових Російської Федерації на позиціях Збройних сил України. Людей це дуже обурило, тому була анонсована акція під Офісом президента. Наші друзі анонсували акцію у Конча-Заспі під будинком Зеленського. І вона також там зараз відбувається. Це скоординовані дві акції, метою яких є недопущення проведення спільних інспекцій на позиціях ЗСУ”, – сказав Погребицький.

За його словами, представники низки громадських організацій та активісти мають намір також у понеділок вийти із акцією протесту до Верховної Ради. Їхня вимога – створення Тимчасової слідчої комісії для розслідування вбивств українських військових на Донбасі.

Як зазначив співкоординатор Руху опору капітуляції Мирослав Гай, який бере участь у заході, попри те, що це інспектування вирішили-таки скасувати, він не упевнений, що у подальшому його не здійснять.

Гай наголосив, що акція є символічною, вона об’єднує патріотів, які хочуть донести свою позицію, але не має на меті якихось незаконних дій.

“Ми хочемо, щоб в Офісі президента зрозуміли, що громадянське суспільство та патріоти є ефективним запобіжником для капітуляції, ми не дозволимо їм грати у піддавки із Кремлем, посіпаками Путіна, виконувати забаганки Росії”, – зазначив Гай.

У Кончі-Заспі біля резиденції президента України Володимира Зеленського відбувається акція протесту проти капітулянтських поступок Росії на переговорах. Присутні вважають, що зрив операції з “вагнерівцями” і згода на участь найманців РФ в інспекції позицій ЗСУ біля Шумів є ознаками підготовки капітуляції влади України перед РФ.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE