Politerno > Україна і світ > Богдан розповів, що про “злив” спецоперації проти найманців ПВК “Вагнера” прочитав у ЗМІ

Богдан розповів, що про “злив” спецоперації проти найманців ПВК “Вагнера” прочитав у ЗМІ

  • 14 Вересня, 2020
  • 812 Переглядів
  • 0

Ексголова Офісу президента Андрій Богдан на допиті в ДБР не надав ніяких доказів протиправних контактів та дій українських чиновників з органами влади РФ.

Про це повідомляє ДБР.

Зазначається, що слідчий Державного бюро розслідувань 14 вересня провів допит Богдана як свідка щодо відомих йому обставин можливих контактів українських посадовців з російськими органами влади, про які він повідомив у своєму інтерв’ю одному з українських видань.

“На офіційному допиті свідок повідомив, що такою інформацією не володіє, підтверджень і доказів у нього немає, а про можливі незаконні дії українських посадових осіб він дізнався з відкритих джерел і засобів масової інформації”, – зазначили в Бюро.

В свою чергу сам Богдан після завершення допиту в ДБР заявив журналістам, що рекомендував слідству допитати учасників “відомої наради”, яка відбулася в Офісі президента України 22 або 23 липня цього року.

Богдан зазначив, що його допитували в рамках кримінальної справи, зареєстрованої 19 серпня, яка стосується “вагнерівців”.

Колишній голова Офісу президента Андрій Богдан в інтерв’ю Дмитру Гордону 9 вересня заявив, що Василя Бурбу звільнили з Головного управління розвідки Міноборони України через спецоперацію з метою затримати найманців “ПВК Вагнера”, яка провалилася через один дзвінок.

Богдан заявив, що він знає, “хто дзвонив і куди дзвонив”, і що дзвонила людина “з найближчого” оточення Зеленського.

Як повідомлялося, сам звільнений начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Василь Бурба заявив, що “дезінформація і домисли”, поширювані в пресі у “справі вагнерівців” є спробою завдати шкоди спецслужбам України.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE