Politerno > Україна і світ > Парламент схвалив закон про розвідку, необхідний для руху України до НАТО

Парламент схвалив закон про розвідку, необхідний для руху України до НАТО

  • 17 Вересня, 2020
  • 711 Переглядів
  • 0

Народні обранці 17 вересня схвалили закон про розвідку – один з проєктів, необхідних для євроатлантичної інтеграції України.

Про це повідомляє “Європейська правда“.

Проєкт “Про розвідку”, зареєстрований за № 2412-д, схвалили у другому читанні та в цілому. “За” проголосували 258 народних депутатів.

Законопроєкт розробили з урахуванням досвіду регулювання діяльності розвідувальних органів у країнах ЄС та НАТО.

Він визначає правові та організаційні засади функціонування розвідки, правовий статус і соціальні гарантії співробітників розвідувальних органів та порядок здійснення контролю за розвідкою.

Згідно з його положеннями, розвідувальними органами в Україні є розвідувальний орган Міністерства оборони України, Служба зовнішньої розвідки України та розвідувальний орган Державної прикордонної служби.

Їхні основні завдання – своєчасне забезпечення розвідувальної інформації, сприяння реалізації національних інтересів України та протидія зовнішнім загрозам національній безпеці у визначених законом сферах.

Загальне керівництво розвідувальними органами здійснює президент України, а безпосереднє – їхні керівники, яких призначає та звільняє з посади президент.

Законом визнано таким, що втратив чинність, закон України “Про розвідувальні органи України” і встановлено, що законодавчі акти, прийняті до набрання чинності цим законом, застосовуються у частині, що не суперечить цьому закону.

Нагадаємо, народні депутати на засіданні 17 вересня підтримали проєкт постанови №4104 про визначення представників до складу комісії, яка обиратиме керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE