Politerno > Україна і світ > Суд скасував приватизацію підконтрольного Фірташу “Сумихімпрому”

Суд скасував приватизацію підконтрольного Фірташу “Сумихімпрому”

  • 17 Вересня, 2020
  • 936 Переглядів
  • 0

Господарський суд Сумської області підтвердив попереднє рішення про скасування розпорядження Кабміну щодо включення ПАТ “Сумихімпром” до Переліку об’єктів великої приватизації.

Про це з повідомляють Сумські дебати.

На підставі скасованого розпорядження Кабміну було видано наказ Фонду державного майна про приватизацію державного пакета акцій ПАТ “Сумихімпром”, і на який посилається заявник як на підставу для припинення провадження у справі про банкрутство.

Суд визнав вимоги Фонду необгрунтованими і передчасними. Процедура санації ще не завершена, боржник продовжує господарську діяльність для відновлення платоспроможності.

Як повідомлялося, Фонд державного майна оцінив заплановане до продажу ПАТ “Сумихімпром” у $ 8,8 млн.

Заступник голови Фонду держмайна Юрій Нікітін, пояснюючи низьку оцінку вартості пакета акцій “Сумихімпрому”, заявляв, що “державний пакет акцій нічого не вартий”. Чиновник вказував, що підприємство 10 років знаходиться в процедурі банкрутства, його основним кредитором є компанія Дмитра Фірташа.

З початку процедури санації підприємства в 2012 році керуючим санацією боржника був призначений голова правління “Сумихімпром” Ігор Лазакович, колишній топ-менеджер Ostchem бізнесмена Дмитра Фірташа.

У грудні 2016 року прокуратура повідомила про підозру керуючому санацією “Сумихімпрому” Лазаковичу в розтраті майна підприємства і оголосила його в розшук . Як заявляв тоді Генпрокурор Юрій Луценко, Лазакович втік до Москви.

Пізніше, завдяки рішенням судів, Лазакович продовжив виконувати обов’язки керуючого санацією “Сумихімпрому” і повернувся в Україну.

“Сумихімпром” спеціалізується на випуску двоокису титану, сірчаної кислоти, жовтих і червоних залізоокисних пігментів, складних мінеральних добрив і коагулянту для очищення води. 100% акцій “Сумихімпром” знаходиться в державній власності.

Нагадаємо, в містах і селах України 28 травня відбулися акції протесту аграріїв проти наміру Міністерства економіки, торгівлі та сільського господарства ввести квоти на імпорт мінеральних добрив в Україну.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE