Politerno > Україна і світ > Тернопіль і Канів “червоні”: Степанов розповів, чи вистачить ліжкомісць при 4 тисячах хворих щоденно

Тернопіль і Канів “червоні”: Степанов розповів, чи вистачить ліжкомісць при 4 тисячах хворих щоденно

  • 5 Жовтня, 2020
  • 862 Переглядів
  • 0

В Україні з 5 жовтня протягом 14 днів діятиме нове епідемічне зонування, встановлене комісією з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 1 жовтня.

Про це йдеться у рішенні комісії ТЕБ та НС.

Колір зони визначає міру обмежень в умовах адаптивного карантину: від “зеленої” до “червоної” вони посилюються.

До червоної зони минулого четверга віднесли: місто Тернопіль Тернопільської області та місто Канів Черкаської області.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час брифінгу 5 жовтня, відповідаючи на запитання, чи реалістичні прогнози, що при зростанні випадків до 4 тисяч хворих щоденно, всі ліжко місця будуть заповнені протягом місяця заявив, що система охорони здоров’я перебуває зараз у напруженій ситуації і проблеми можуть виникнути зі зростанням кількості хворих на COVID-19. 

“На сьогоднішній день кількість пацієнтів, які перебувають безпосередньо в лікарнях складає 16 745 або з підтвердженим діагнозом, або підозрою на коронавірусну хворобу. 

Якщо далі буде продовжуватися таке стрімке зростання, в нас можуть виникнути проблеми при певні кількості хворих. 

Зараз при такій кількості хворих, тобто більше 4 тисяч, у нас напружена ситуація, але не критична”,
  – зазначив Степанов. 

При цьому міністр наголосив, що медична система має межу, яка стосується і наявності ліжок, і кількості медичних првацівників. 

“На сьогоднішній день у нас 37 тисяч ліжок, максимально ми можемо збільшити до 50.

Бо не можемо забрати ліжка, які відведені під лікування інфарктів, інсультів, онко-хворих або з пологових будинків”, – пояснив очільник МОЗ. 

Раніше МАксим Степанов зазначав, що система охорони здоров’я не витримає, якщо у медичних закладах одночасно опиниться більше 52 тисячі пацієнтів.

За словами очільника міністерства, якщо цих ліжок буде недостатньо, то медикам доведеться обирати, кого з пацієнтів потрібно лікувати першочергово. 



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE