Politerno > Україна і світ > У Киргизстані за допомогою спецзасобів розігнали мітинг проти результатів виборів: є поранені. Відео

У Киргизстані за допомогою спецзасобів розігнали мітинг проти результатів виборів: є поранені. Відео

  • 5 Жовтня, 2020
  • 662 Переглядів
  • 0

У столиці Киргизстану силовики відтіснили від урядових будівель демонстрантів, які не погоджуються із результатами парламентських виборів, задіявши сльозогінний газ, гумові кулі, світлошумові гранати та водомети – повідомляється про щонайменше 16 постраждалих.

Про це повідомляє “Настоящее время“.

Опозиціонери і їх прихильники вийшли на вулиці Бішкека в знак протесту. Для розгону натовпу від будівлі парламенту та адміністрації президента десятки силовиків застосували сльозогінний газ, гумові кулі, світлошумові гранати і водомети, а також спецтехніку і собак.

Демонстранти підпалили сміттєві баки і закидали поліцейських камінням. Вікна декількох машин та будинків уздовж дороги були вибиті. Наразі телефонний зв’язок у центрі міста поганий.

Як повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я Киргизстану, під час розгону мітингу на площі Ала-Тоо 16 людей госпіталізували з різними травмами. Два співробітники правоохоронних органів отримали поранення під час розгону мітингувальників на площі Ала-Тоо. У обох були струсу мозку.

Головний лікар Центру екстреної медицини Іскандер Шаяхметов повідомив 24.kg про напади на машини швидкої допомоги: “Ми втратили дві бригади, вони не виходять на зв’язок. Нам розбили шість машин. Це тільки ті, які приїхали на станцію. Ми заклеїли скотчем вікна”.

 
фото: 24.kg


Видання 24.kg повідомляє, що учасники мітингу спалили машину Патрульній служби міліції. За їх словами, натовп ламає бруківку з тротуарів і кидає каміння в силовиків.


У виборах в Киргизії 4 жовтня взяли участь 56% з 3,5 млн зареєстрованих виборців. На 120 місць у новому складі парламенту претендували 16 партій.

За офіційними даними, бар’єр в 7 відсотків подолали лише чотири з них. Це провладні “Бірімдік” і “Мекен Киргизстан”, а також центристська “Киргизстан” і опозиційна “Бутун Киргизстан”.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE