Politerno > Україна і світ > У Киргизстані визнали недійсними парламентські вибори

У Киргизстані визнали недійсними парламентські вибори

  • 6 Жовтня, 2020
  • 668 Переглядів
  • 0

Центрвиборчком Киргизстану визнав недійсними підсумки парламентських виборів, які пройшли 4 жовтня та викликали хвилю протестів.

Про це повідомляє “24.kg” із посиланням на главу ЦВК Нуржан Шайлдабекову.

 

“З метою недопущення напруги обстановки в країні прийнято таке рішення. З присутніх на засіданні 11 членів ЦВК усі одностайно підтримали пропозицію”, – йдеться у повідомленні.

Член комісії Гульнара Джурабаєва сказала “24.kg”, що обговорювалося також питання про саморозпуск ЦВК. Вона вважає, що цією виборчою кампанією ЦВК дискредитувала себе, і “тому найкращим і найправильнішим в цьому випадку буде рішення про дострокове складення повноважень”.

Напередодні учасники протестів проти результатів парламентських виборів у Киргизстані машиною протаранили ворота біля парламенту у столиці Бішкеку та увірвались до будівлі.

У столиці Киргизстану тисячі людей, не погоджуючись із результатами парламентських виборів, вийшли на мітинг. Силовики відтіснили демонстрантів від урядових будівель, задіявши сльозогінний газ, гумові кулі, світлошумові гранати та водомети. Повідомляється про щонайменше 16 постраждалих.

У виборах в Киргизії 4 жовтня взяли участь 56% з 3,5 млн зареєстрованих виборців. На 120 місць у новому складі парламенту претендували 16 партій.

За офіційними даними, бар’єр в 7 відсотків подолали лише чотири з них. Це провладні “Бірімдік” і “Мекен Киргизстан”, а також центристська “Киргизстан” і опозиційна “Бутун Киргизстан”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE