Politerno > Україна і світ > Зірвано черговне перемир’я між Азербайджаном та Вірменією – Баку звинуватило Єреван

Зірвано черговне перемир’я між Азербайджаном та Вірменією – Баку звинуватило Єреван

  • 18 Жовтня, 2020
  • 594 Переглядів
  • 0

Міноборони Азербайджану заявило, що незважаючи на досягнуті домовленості про гуманітарне перемир’я, Вірменія вночі вчинила обстріли околиць міста Джебраіл і взяті під контроль Азербайджану села Нагірного Карабаху.

Ввечері 17 жовтня Баку і Єреван домовилися про гуманітарне перемир’я, яке мало розпочатися опівночі з суботи на неділю, 18 жовтня.

Зокрема про це повідомив прес-секретар керівника Нагірного Карабаху Ваграм Погосян у Facebook, МЗС Азербайджану та МЗС Вірменії.

Як повідомляють зовнішньополітичні відомства сторін конфлікту, під час переговорів була досягнута домовленість про тимчасове припинення вогню з гуманітарних міркувань з 00:00 за місцевим часом 18 жовтня.

Російські ЗМІ пишуть, що раніше 17 жовтня глава російського МЗС Сергій Лавров провів телефонні переговори зі своїми колегами з Вірменії та Азербайджану Зограб Мнацаканяном і Джейхун Байрамовим.

Вранці Міноборони Азербайджану заявило:

“Вірменія не дотримується нового режиму припинення вогню. Не дивлячись на оголошення нового режиму гуманітарного припинення вогню з 00:00 годин 18 жовтня, збройні сили Вірменії в черговий раз грубо порушили угоду. Протягом ночі противник з мінометів і артилерії обстріляв околиці міста Джебраіл, а також звільнені від окупації села цього району, розташовані вздовж річки Араз”.

У відомстві додали, що внаслідок обстрілу втрат серед азербайджанських військових немає.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE