Politerno > Україна і світ > Тупицький стверджує, що Рада не може розпустити Конституційний Суд

Тупицький стверджує, що Рада не може розпустити Конституційний Суд

  • 3 Листопада, 2020
  • 651 Переглядів
  • 0

Верховна Рада не може розпустити Конституційний Суд законом, оскільки його повноваження розписані у 12 розділі Конституції і для того, щоб перезапустити суд необхідно спочатку внести зміни до Основного Закону.

Як передає Укрінформ, про це заявив голова КС Олександр Тупицький під час пресконференції у вівторок.

“Якщо комусь здається, що можна зупинити роботу Конституційного Суду такими методами, то він помиляється. У Основному Законі – Конституції України, у розділі 12, розписані і повноваження Конституційного Суду, і судді Конституційного Суду, і порядок його звільнення. Лише Конституція може забезпечити безперервність діяльності Конституційного Суду”, – сказав він.

Тупицький додав, що суддю КС “може вивести з приміщення суду, з цієї роботи тільки обвинувальний вирок, який набрав законної сили”.

За його словами, у КС підтримують законодавчу ініціативу народних депутатів щодо збільшення кворуму з 12 до 17 для ухвалення рішення у суді, але для цього спочатку потрібно передбачити обрання нового судді завчасно, до складання повноважень його попередника. Інакше, нагадує Тупицький, може повторитися ситуація, яка склалася у 2017 році, коли за весь рік КС ухвалив лише 3 рішення через брак суддів.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE