Politerno > Україна і світ > На виборах президента Молдови порахували майже всі голоси, Санду впевнено перемагає

На виборах президента Молдови порахували майже всі голоси, Санду впевнено перемагає

  • 15 Листопада, 2020
  • 778 Переглядів
  • 0

На переважній більшості дільниць всередині Молдови на президентських виборах завершився підрахунок голосів.

Про це повідомляє з Кишинева кореспондент “Європейської правди“.

 

За підсумками підрахунку протоколів із понад 85% виборчих дільниць лідером перегонів є експрем’єрка Майя Санду. Її підтримало понад 51,6% виборців, голоси яких підраховані. Чинного президента Ігоря Додона підтримало менше 49,4% з цих виборців.

Важливо, що на даний момент завершено підрахунок з дільниць, переважно розташованих всередині країни, включно з дільницями для мешканців Придністров’я. Водночас голоси західної діаспори ще не підраховані, оскільки там голосування завершилося пізніше.

Оскільки за кордоном була зареєстрована рекордна явка, що складе понад 15% голосів, і на цих дільницях переважна більшість голосує за Санду – можна розраховувати, що ближчим часом результат Санду суттєво зросте.

Раніше Ігор Додон заявив, що лідирує на виборах президента Молдови, попри екзитполи. Напередодні виборів Додон заявив, що розраховує захищати свою перемогу на вулиці. 

У разі обрання Санду варто розраховувати на зміни у відносинах України та Молдови – у команді Майї Санду обіцяють радикальні зміни.

“Президент Санду відкрито говоритиме, що Крим – це територія України. Це буде явною відмінністю від нинішнього президента, риторика якого негативно відбилася на відносинах”, – поясняв ЄП її однопартієць, віцеспікер парламенту Міхай Попшой.

Нагадаємо, у Молдові на президентських виборах, які відбулися 1 листопада перемогла прозахідна опозиціонерка Майя Санду.


Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE