Politerno > Україна і світ > Попри обіцянки Зеленського, влада і великий бізнес далі проводять таємні зустрічі – “Схеми”. ВІДЕО

Попри обіцянки Зеленського, влада і великий бізнес далі проводять таємні зустрічі – “Схеми”. ВІДЕО

  • 29 Листопада, 2020
  • 785 Переглядів
  • 0

За президентства Володимира Зеленського високопосадовці продовжують непублічно зустрічатися з впливовими бізнесменами.

Про це заявляють журналісти-розслідувачі з програми «Схеми».

 

Так, 10 листопада знімальна група зафіксувала, як до бокових воріт Міністерства внутрішніх справ з «номерами прикриття» під’їхав Mercedes.

Це ж авто «Схеми» зустріли в центрі Києва вже наступного дня. Журналістам вдалося зафіксувати, як цим кортежем, а також охороною з автоматами, користується бізнесмен родом з Харкова Павло Фукс.

Тривалий час він будував свій бізнес в Росії, а кілька років тому повернувся в Україну. Має бізнесові інтереси в паливно-енергетичному секторі. За словами самого Фукса, він давно товаришує і з мером Харкова Геннадієм Кернесом та з міністром Арсеном Аваковим (також вихідцем з Харкова).

А менше ніж за годину до відвідин МВС Павло Фукс опублікував фото мера Харкова Геннадія Кернеса, який вже понад два місяці перебуває на лікуванні у Німеччині. І про реальний стан здоров’я якого мало що відомо.

Приїжджав до МВС Павло Фукс і 14 вересня, за кілька днів до перевезення міського голови Харкова до Німеччини.

Окрім Фукса «Схеми» 13 листопада помітили, як вартовий відкрив ворота МВС для автівки BMW, яка за годину залишила територію відомства.

Знімальна група вирушила вслід за нею і побачила, що в кількох кварталах від МВС її почало супроводжувати авто охорони неформальної групи «Приват» Ігоря Коломойського. А за кілька хвилин кортеж заїхав на підземний паркінг до офісу олігарха.

Олігарх Ігор Коломойський пояснив журналістам свій візит до МВС так: «Я заїхав, в Арсена Борисовича був, каву випив. Давно не бачилися. Жодних справ».

Аваков на прохання про коментар також не відповів. Як і Павло Фукс.

21 жовтня 2020 року на парковці п’ятизіркового готелю Hyatt у центрі Києва «Схеми» помітили також авто голови правління НАК «Нафтогаз» Андрія Коболєва.

За годину журналісти побачили на виході охоронців, які супроводжували Михайла Кіпермана — бізнесмена та представника неформальної групи «Приват» Ігоря Коломойського.

Далі знімальна група зафіксувала, як услід за автівками Кіпермана під вихід готелю підігнали і авто голови правління «Нафтогазу». А згодом і сам Коболєв вийшов, одразу за бізнесменом Кіперманом.

Михайло Кіперман до 2017 року входив до складу наглядової ради найбільшої нафтовидобувної напівдержавної компанії «Укрнафта». До 2015 року контроль над нею належав олігарху Ігорю Коломойському, структури якого володіють близько 40% компанії. Наразі компанія заборгувала українському бюджету близько 30 мільярдів гривень податків.

7 листопада «Схеми» помітили, як з арки, що веде до бокових воріт Офісу президента, виїхав Mercedes GL — авто українського бізнесмена Бориса Кауфмана. За 15 хвилин після цього згадане авто вже було біля будинку, де розташований його офіс.

Пізніше, ввечері того ж дня, знімальна група помітила біля виходу тієї ж будівлі запаркований відомчий урядовий Mercedes.

Близько 21-ї охоронець відчинив двері, і з будинку вийшов чоловік, в якому журналісти впізнали віцепрем’єра — міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олега Уруського.

Він сів до згаданого Mercedes, той вирушив у бік Кабміну, розташованого в тому ж кварталі. Згодом офіс залишив сам Борис Кауфман. Примітно, що його супроводжував той же охоронець, який був з віцепрем’єром.

Також у травні 2020-го «Схемам» вдалося зафіксувати, як Mercedes бізнесмена Кауфмана відвідував уряд. А в червні — як Кауфман залишав територію МВС.

Борис Кауфман входить у рейтинги найбагатших українських бізнесменів. Офіційне слідство досліджувало їхню з партнером участь у відчуженні одеського аеропорту.

5 листопада «Схеми» помітили, як біля бокових воріт Офісу президента відчинилися двері, і звідти вийшов чоловік з паперами в руках. А вже за кілька хвилин повз авто журналістів проїхав Mercedes. Це авто журналісти також неодноразово фіксували на території Міністерства внутрішніх справ.

Зрештою згадане авто приїхало до офісу, розташованого поряд з Офісом президента. Водієм виявився непублічний бізнесмен Ілля Павлюк.

Раніше він був помічником народного депутата шостого скликання Ігоря Калетника. А в ЗМІ неодноразово писали про його вплив на митницю та зв’язок із «Зе»-командою.

«Схеми» запитали в Офісу президента, які функції бізнесмен виконує у владі Зеленського і з яких причин таємно відвідує ОП та МВС.

У пресслужбі ОП журналістам надали таку відповідь: «Президент України та керівник Офісу глави держави не зустрічалися у названі вами дні зі згаданими особами (йдеться про візит бізнесмена Іллі Павлюка в ОП 5 листопада та 17 листопада – Бориса Кауфмана – ред.) … Президент Володимир Зеленський завжди виконує свої обіцянки. Його стосунки з представниками українського та міжнародного бізнесу є чесними та прозорими».



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE