Politerno > Україна і світ > На Галицькій митниці збирають по 1 тис. грн “данини” з “євробляхерів”, втрати бюджету – 370 млн. ФОТО

На Галицькій митниці збирають по 1 тис. грн “данини” з “євробляхерів”, втрати бюджету – 370 млн. ФОТО

  • 1 Грудня, 2020
  • 868 Переглядів
  • 0

На митному посту у Краковці СБУ і ДБР затримали інспектора, який “обілечував” водіїв машин на іноземній реєстрації.

Про це пише журналіст Євген Плинський.

“Сьогодні вночі СБУ і ДБР на Краковці затримали на хабарі інспектора Володимира Дацка, який збирав з водіїв автомобілів на іноземній реєстрації по 1000 грн за безпроблемний проїзд поста. За одну зміну таких авто проходить приблизно 60 і каса за цією “схемою” 60 тис. грн за 12 годин”, – підкреслив Плинський.

За його словами, схема санкціонована Володимиром Юськівим, якого місяць тому новий начальник Галицької митниці Ярослав Скоромний перевів з резерву ДІС на митницю і поставив “працювати” на Краковець.

Також Плинський повідомив про недонадходження до бюджету за листопад від Галицької митниці: “на ранок учора чистий мінус становив 370 млн грн”.

За його словами, щоб зменшити недобір, “касу за понеділок, яка має йти в рахунок першого дня грудня, ввечері вони зарахували в листопад, вкравши в грудня 140 мільйонів гривень і зменшивши недобори до 230 млн грн”.

Нагадаємо, 12 листопада співробітники Служби безпеки викрили схему вимагання хабарів посадовими особами митного поста “Аеропорт Бориспіль”.

Ексміністр фінансів Ігор Уманський заявив, що пішов з посади радника глави ОПУ Андрія Єрмака через неможливість побороти корупцію на митниці і в податковій.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE