Politerno > Україна і світ > У податковій і на митниці проводяться схеми, які ще рік тому побоялися б робити, – Уманський про те, чому пішов з ОП

У податковій і на митниці проводяться схеми, які ще рік тому побоялися б робити, – Уманський про те, чому пішов з ОП

  • 18 Листопада, 2020
  • 776 Переглядів
  • 0

Ексміністр фінансів Ігор Уманський заявив, що пішов з посади радника глави ОПУ Андрія Єрмака через неможливість побороти корупцію на митниці і в податковій.

Про це він заявив на брифінгу, інформує “Суспільне“.

“Заяву про відставку подав я. Кейс основний, з яким лишився в Офісі Президента, – це боротьба зі схемами в податковій і на митній службі. Калейдоскоп кадрових призначень, який ми маємо: чотири керівники за 10 місяців на митниці створили умови, в яких кожний митний контрабандист живе як останній день. Проводяться схеми, які ще рік тому навіть би побоялися робити”, – сказав Уманський.

За його словами, нового очільника митниці майже місяць не пускали до виконання обов’зків, “що також багато про що говорить”.

“Ці пів року кейс провалився. Можливо, лише певні правоохоронці стали непристойно багатші. Тому я подав заяву (на звільнення. – Ред.), – сказав він.

Також, за словами Уманського, Україна втратила довіру МВФ.

“І до того часу, поки ми не виконаємо свої зобов’язання і вимоги – очікувати на наступний транш є недоцільним”, – уточнив він.

Нагадаємо, як заявив ексміністр фінансів у Кабміні Шмигаля, експозаштатний радник глави Офісу Президента Ігор Уманський, кошти з фонду боротьби із коронавірусом, передбачені для будівництва доріг, привласнили шість компаній, які постійно виграють тендери в програмі “Великого будівництва”.

Депутатам з фракції “Слуга народу” розіслали темники, у яких розписано відповіді на звинувачення колишнього радника Офісу президента Ігоря Уманського щодо розкрадання мільярдів гривень на будівництві доріг.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE