Politerno > Україна і світ > Амбіції, що перевищують компетенцію: у Міноборони немає посади для Бутусова

Амбіції, що перевищують компетенцію: у Міноборони немає посади для Бутусова

  • 10 Грудня, 2020
  • 615 Переглядів
  • 0

На даний момент у Міністерстві оборони немає вакансій, “відповідних рівню амбіцій” журналіста Юрія Бутусова.

У пресслужбі Міноборони зазначили, що сьогодні поспілкувалися з журналістом.

“Щира ідея долучити Юрія Бутусова до роботи у межах Міністерства оборони не передбачала пропозиції йому посади заступника, 1-го заступника, міністра оборони”, – повідомили в Міноборони.

В оборонному відомстві зазначили, що для подібної швидкої кар’єри мають бути відповідні професійні підстави. Однак у кадровому органі міністерства вважають, що такі профпідстави “у кандидата  Бутусова поки відсутні”.

“За результатами розмови з шановним журналістом сьогодні, кадрові служби змушені повідомити про відсутність вакансій, відповідних рівню його амбіцій, котрі наразі перевищують його рівень необхідних компетенцій”, – заявили у відомстві.

В Міноборони додали, що на посади в міністерство призначають відповідно до українського законодавства. І цю процедуру не можна переглядати.

“Порядок призначення на посади не передбачає винятків ані для людей, які вважають, що міністр оборони може призначати “міністра оборони”, ані для авторів чудесних “програм”, в яких поради космічного масштабу межують з космічного масштабу некомпетентністю, ані для людей з “комплексом Наполеона”, – йдеться у повідомленні пресслужби.

У відомстві зазначили, що, можливо, “це все ще лише непорозуміння, викликане хвилею емоцій”. В Міноборони висловили сподівання, що в разі прийняття Бутусовим пропозицій “відповідно до рівня теперішньої компетенції, його здібності дозволять швидко набути фаховості, зробити кар’єру та просунутися на вищі посади в МОУ”.

Напередодні в Facebook Юрій Бутусов написав про те, що міністр оборони Андрій Таран запропонував йому вибрати “міністерську позицію”.

При цьому він процитував один з постів Міноборони в Facebook, в якому йшлося, що “Міністерство оборони пропонує Юрію Бутусову зайняти одну з міністерських позицій в сферах, на яких фокусується його професійна увага. Це можуть бути, наприклад, напрямки озброєння або логістики”.

При цьому, Бутусов очікував, що отримає запрошення зустрітися, безпосередньо, з міністром Тараном. Журналіст стверджує, що для того, щоб змінити ситуацію в сферах озброєння і логістики, нібито необхідна посада не нижче заступника міністра оборони.

“Запропонувати посаду глави будь-яких департаментів без оголошення конкурсу Міноборони не має права, це чиста корупція. Тому у міністра є повноваження надати мені посаду одного із заступників міністра оборони. З нетерпінням чекаю цю можливість”, – написав Бутусов.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE