Politerno > Україна і світ > МОЗ доправив у регіони 260 тисяч швидких тестів на антиген до COVID-19

МОЗ доправив у регіони 260 тисяч швидких тестів на антиген до COVID-19

  • 19 Грудня, 2020
  • 605 Переглядів
  • 0

МОЗ України ввело скринінгове обстеження з використанням швидких тестів на визначення антигену SARS-CoV-2.

Вже отримано 260 тисяч швидких тестів, заявив на брифінгу міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

У наступну середу, за його словами, в Україну доставлять ще 1,5 млн тестів. МОЗ планує проведення тестування таким методом не менше ніж 1 млн тестувань на місяць.

“Вже отримано більше 260 тисяч швидких тестів, які запроваджені в Україні та були відправлені по регіонам країни”, – заявив він.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров’я України оновило алгоритм тестування на коронавірус. Тепер будуть робити тест і людям, у яких є ознаки гострої респіраторної вірусної інфекції.

Зазначимо, Верховній раді рекомендують ввести штрафи за підробку тестів на COVID-19. Комітет з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування підтримав відповідний законопроект №4491.

Раніше мністр Кабінету міністрів Олег Немчінов в інтерв’ю РБК-Україна заявляв, що загальне тестування провести неможливо, оскільки Україна – велика країна з величезним населенням.

Раніше міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявляв, що статистика поширення COVID-19 покращилася і сталося це не через зменшення кількості тестувань, втім, буде розширено коло тих, кого потрібно тестувати методом ПЛР та експрес-тестами.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE