Politerno > Україна і світ > Від російської зброї відмовляються основні партнери Кремля: продажі впали рекордно

Від російської зброї відмовляються основні партнери Кремля: продажі впали рекордно

  • 29 Грудня, 2020
  • 670 Переглядів
  • 0

Росія продовжує втрачати світовий ринок зброї, незважаючи на щедре фінансування оборонних заводів, які загрузли в боргах та кредитах і яким щорічно з бюджету виділяється близько 2 трильйонів рублів.

За січень-вересень 2020 року експорт з РФ товарів «секретних груп» скоротився на 17%, оцінюють в грудневому «Моніторингу» експерти РАНГіДС та Інституту Гайдара.

 

На секретних поставках за кордон, що складаються переважно з озброєнь, за 9 місяців економіка заробила 5 млрд доларів. Роком раніше за той же період доходи сягали 6 млрд доларів.

Спад попиту на зброю в Міноборони РФ виправдовують пандемією і спадом у світовій економіці, який МВФ оцінює в 4,4% за підсумками року.

«На жаль, серед найбільш постраждалих країн виявилися і основні партнери Росії в сфері військово-технічного співробітництва, зокрема, Алжир, Єгипет, Індія, Китай і інші», – розповів в інтерв’ю «Российской газете» заступник міністра оборони РФ Олександр Фомін.

За його словами, падіння світової економіки призвело до зниження рівня світових військових витрат і скорочення закупівель озброєнь. 

«Очікується, що в найближчі два роки загальносвітові військові витрати скоротяться на 8%, світовий експорт ПВП – на 4%. За оцінками експертів, повернення світового ринку озброєнь до докризових темпів зростання можна очікувати лише до 2023 року», – сказав заступник міністра.

Фомін зазначив, що терміни поставок продукції військового призначення ряду замовників були перенесені. 

«Це викликано в тому числі неможливістю прийому іноземних фахівців для проведення передвідвантажувальних інспекцій в Російській Федерації та відрядження російських представників для здачі і обслуговування продукції на територіях замовників», – пояснив він.

Нагадаємо, як заявив міністр зовнішніх справ Дмитро Кулеба, російську вакцину проти COVID-19 можна розглядати як елемент гібридної зброї Росії проти України.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE