Politerno > Україна і світ > Норвезька компанія відмовилася сертифікувати “Північний потік-2”

Норвезька компанія відмовилася сертифікувати “Північний потік-2”

  • 2 Січня, 2021
  • 855 Переглядів
  • 0

Норвезька компанія DNV GL, яка повинна була сертифікувати газопровід «Північний потік-2», відмовилася надавати цю послугу після нових санкцій США щодо проекту.

Норвезька організація Det Norske Veritas (DNV) GL не зможе видати газопроводу «Північний потік-2», який будує «дочка» «Газпрому» Nord Stream 2, сертифікат відповідності, необхідний для початку його роботи, оголосила сьогодні DNV.

«DNV GL припинить всі заходи по перевірці трубопровідної системи Nord Stream 2 відповідно до санкцій і до тих пір, поки ці санкції залишаються в силі. Ми реалізуємо план по згортанню нашої підтримки з перевірки проекту», – йдеться в заяві компанії.

«Відповідно до поточної ситуацією DNV GL не може видати сертифікат після закінчення будівництва трубопроводу», – повідомила DNV GL.

Нагадаємо, у водах Німеччини з 5 грудня спеціалізована баржа “Фортуна”, яка ходить під російським прапором, відновить укладання труб для газопроводу “Північний потік-2”. Згодом стало відомо, що баржа повернулася в порт.

Виконувачка обов’язки посла США у ФРН Робін Куінвілл упевнена, що проєкт газопроводу “Північний потік-2” є “політичним інструментом” Кремля.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE