Politerno > Україна і світ > У ЗСУ просять не використовувати терміни “Схід України” і “так звані ДНР/ЛНР”

У ЗСУ просять не використовувати терміни “Схід України” і “так звані ДНР/ЛНР”

  • 6 Січня, 2021
  • 843 Переглядів
  • 0

Необхідно використовувати терміни, щоб Україна і світ говорили про війну на окупованій частині Донбасу “єдиною мовою”.

“Однакове сприйняття війни дозволяє швидше та ефективніше шукати розв’язання проблем та уникати конфліктів, які зумовлені відсутністю єдиного розуміння подій”, – йдеться в заяві Стратком  (Управління стратегічних комунікацій Апарату Головнокомандувача) ЗСУ в Фейсбуці.

 

Використання в ЗМІ термінів на кшталт: “війна”, “збройний конфлікт”, “бойовики”, “сепаратисти”, “терористи”, “громадянська війна” та інші створюють різне розуміння подій в Донецькій і Луганській областях.

Тому в управлінні називають два правильних терміна, якими необхідно називати події – “тимчасово окуповані території в Донецькій і Луганській областях” і “окупована частина Донбасу”.

Використання терміна “так звані ДНР / ЛНР” дозволяє легалізувати існування окремих “самопроголошених республік”, чого і домагається Росія.

“Крім того, неправильне використання даного терміну створює уявлення про особливий характер та відокремленість цих територій, що дає їм підстави претендувати на спеціальний статус, відмінний від решти регіонів України. Однак, за умови вірного формулювання, ми розуміємо що це – території України, які були тимчасово окуповані Росією та сателітними їй терористичними угрупованнями”, – зазначають в управлінні.

Неправильною є і назва “Схід України”. Так як цей термін розширює територію конфлікту і на Харківську область. Також це є продовженням російської пропаганди, яка протиставляє “схід України” “великій Україні”. А термін “Південний Схід” захоплює і Одеську, Запорізьку області, що також невірно. Використання таких термінів веде до маніпуляції, що схід України має якийсь особливий статус.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE