Politerno > Україна і світ > Ірак хоче арештувати Трампа за вбивство лідера ополченців Сулеймані

Ірак хоче арештувати Трампа за вбивство лідера ополченців Сулеймані

  • 7 Січня, 2021
  • 589 Переглядів
  • 0

В Іраку суддя столичного слідчого суду видав ордер на арешт президента США Дональда Трампа.

Американський лідер фігурує у справі про вбивство іранського генерала та лідера іракських ополченців Касима Сулеймані, повідомило агентство Associated Press.

Трампа звинувачують в умисному убивстві. За цей злочин передбачено покарання у вигляді смертної кари.

Покарання Трампа в Іраку є малоймовірний, тому цей ордер носить більш символічний характер, оскільки виданий в останні дні його президентства.

Як відомо, Сулеймані разом з заступником лідера Сил народної мобілізації Абу Махді аль-Мухандісом загинули поблизу аеропорту Багдаду в результаті удару безпілотника у січні 2020 року. Операцію з ліквідації Сулеймані проводили американські військові за наказом Дональда Трампа.

Подорож, яка закінчилася власною смертю, Касем Сулеймані почав 31 грудня, прибувши у Дамаск з Тегерана рейсом авіакомпанії Mahan Air.

Це вбивство загострило стосунки між США та Іраком, зокрема, Багдад зажадав виведення всіх іноземних військ з території країни. Також після цього підтримувані Іраном групи активізували удари по американським силам в Іраку.

Наприкінці січня минулого року Трамп розповів подробиці вбивства Сулеймані. За словами президента США, іранський генерал “говорив погані речі” про США, і саме через це він наказав його ліквідувати.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE