Politerno > Україна і світ > Переговори ФРН та РФ про виробництво вакцин проти COVID-19 суперечать правилам ЄС, – глава Єврокомісії

Переговори ФРН та РФ про виробництво вакцин проти COVID-19 суперечать правилам ЄС, – глава Єврокомісії

  • 8 Січня, 2021
  • 652 Переглядів
  • 0

Країни Європейського союзу не можуть вести сепаратні переговори щодо виготовлення вакцини проти COVID-19.

Як інформує Інтерфакс-Україна, про це заявила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у п’ятницю.

“Жодна держава – член ЄС не може відхилитися від цієї юридично зобов’язальної бази (спільних переговорів 27 країн ЄС. – Ред.). Тобто жодних паралельних контактів. Це перше”, – сказала вона на пресконференції у Брюсселі у відповідь на запитання про можливість співпраці Росії та Німеччини у виробництві вакцини “Супутник V” та її розповсюдження в Євросоюзі.

“Друге. Портфель, який ми маємо зараз, і я вже про це казала, – це 2,3 млрд доз вакцин. Це більше ніж достатньо, щоб вакцинувати все населення”, – зазначила глава ЄК.

Крім того, наголосила фон дер Ляєн, будь-яка вакцина, що надходить на територію ЄС, має пройти через процедуру Європейського агентства з лікарських засобів і нагляд, як це відбувалося досі.

“Має бути ясність: ми постачаємо безпечні, ефективні вакцини в достатній кількості. У більш ніж достатній. Це важливо, що в більш ніж достатній. І я наполягаю, що це призначається не лише для Європейського Союзу, це стосується і наших сусідів”, – сказала глава Єврокомісії.

Нагадаємо, вакцина від COVID-19 надійшла в усі країни Євросоюзу – вакцинація розпочалася у неділю 27 грудня.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE