Politerno > Тернопільщина > “Ми зробили все, щоб…”: Надал погодився з урядом щодо посиленого карантину

“Ми зробили все, щоб…”: Надал погодився з урядом щодо посиленого карантину

  • 10 Січня, 2021
  • 2736 Переглядів
  • 0

Мер Тернополя Сергій Надал повідомив, що дотримуватиметься вимог посиленого карантину, введеного в Україні з 8 по 24 січня.

Про це Надал заявив у Facebook.

“Наші школи змушують перейти на дистанційне навчання до 24 січня, але садочки для дітей будуть відкриті.

Щодо підприємців: працювати у нашому місті можуть лише ті, робота яких дозволена постановою уряду”, – зазначив міський голова.

Надал підкреслив, що міська влада зробила все, щоб Тернопіль працював з 8 січня у звичному режимі, але ця пропозиція не була підтримана урядом, який вимагає дотримання локдауну одночасно у всіх містах України.

Водночас мер висловив думку, що ситуація із захворюваністю на коронавірус у кожному місті різна, і в Тернополі вона не є критичною.

Нагадаємо, місцева влада Тернополя відмовилася вводити посилені обмеження карантину з 8 по 24 січня. У міськраді заявили, що захворюваність у місті низька, тому в посиленні карантину немає потреби.

Пізніше мер Тернополя назвав умову, за якої карантин у місті посилять. Для посилення обмежень, на його думку, має бути об’єктивна потреба.

У той час як в Україні з 8 січня посилили карантин, у Тернополі не ввели нових обмежень, у місті працює багато крамниць і кав’ярень, а також “Зимове містечко”. На вулицях міста не видно патрульних поліцейських груп, які б перевіряли виконання карантинних обмежень.

Згодом Надал поскаржився, що центральна влада “змушує місто” запровадити передбачені урядом жорсткі обмеження, а поліція почала масово штрафувати бізнес.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE