Politerno > Україна і світ > В РФ трьох кримських татар засудили до 13-18 років колонії за сфабрикованими справами

В РФ трьох кримських татар засудили до 13-18 років колонії за сфабрикованими справами

  • 12 Січня, 2021
  • 573 Переглядів
  • 0

Енвер та Різа Омерови

У Ростові-на-Дону засудили трьох кримських татар до 13-18 років колонії суворого режиму за звинуваченнями в тероризмі на релігійній основі.

 

“Щойно т.зв. російський суд засудив громадян України – Айдера Джаппарова, Енвера Омерова та Різу Омерова на драконівські терміни за сфабрикованими обвинуваченнями. Ці вироки є черговим доказом придушення російськими окупантами інакомислення в Криму”, – повідомила перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова у Twitter

Енвера Омерова засудили до 18 років, Айдера Джаппарова – до 17 років та Різу Омерова – до 13 років позбавлення волі в колоніях суворого режиму. 

Айдер Джаппаров

Повідомляється, що досудове слідство та судовий процес відбувались із численними процедурними порушеннями, а докази захисту про непричетність обвинувачуваних до інкримінованих діянь цілковито ігнорувались.

МЗС України висловило рішучий протест у зв’язку із ганебним рішенням суду Росії. 

МЗС вимагає від РФ скасувати рішення суду і негайно звільнити Енвера і Різу Омерових, Айдера Джаппарова, а також усіх незаконно утримуваних громадян України. 

Міністерство також закликало міжнародну спільноту засудити застосування РФ політичних переслідувань проти громадян України та посилити політико-дипломатичний тиск з метою звільнення незаконно затриманих нею українців та кримських татар.

Також стало відомо, що окупанти понад 8 годин утримували на Керченському мосту близько 120 кримських татар, щоб не випустити їх з Криму на суд в російському Ростові-на-Дону.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE