Politerno > Україна і світ > Зеленський попросив у Меркель допомоги щодо вакцини і поскаржився на відсутність прогресу на Донбасі

Зеленський попросив у Меркель допомоги щодо вакцини і поскаржився на відсутність прогресу на Донбасі

  • 15 Січня, 2021
  • 647 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський під час телефонної розмови з канцлером Німеччини Ангелою Меркель закликав допомогти у постачанні вакцини від коронавірусу в Україну і запросив німецького лідера в Україну.

Про це повідомляє Офіс президента.

У рамках розмови Зеленський закликав Німеччину сприяти якнайшвидшому постачанню вакцини від COVID в Україну. Він підкреслив необхідність скоріше прищепити групи ризику.

“Головним завданням зараз є захистити найбільш вразливі категорії громадян: людей похилого віку, лікарів, військовослужбовців. Поява сертифікованих вакцин дає нам всім надію”, – зауважив Зеленський.

У листопаді минулого року, під час розмови з Меркель, президент України також просив сприяти у постачанні вакцини. Тоді мова йшла про “врахування інтересів України при плануванні поставок вакцини від коронавірусу”.

Крім обговорення ситуації з коронавірусом і вакциною, Зеленський запросив Меркель на святкування 30-річчя незалежності України 24 серпня.

Крім того, Зеленський обговорив з Меркель питання врегулювання на Донбасі. Зеленський поскаржився на відсутність прогресу в процесі мирного врегулювання.

Глава держави проінформував Меркель, що режим припинення вогню на Донбасі “загалом дотримується, хоча й зі складнощами”. Зеленський повідомив про загибель українського військового цього тижня та поранення напередодні розмови.

Однак, як акцентував Зеленський, крім перемир’я, практично відсутній прогрес щодо інших аспектів мирного врегулювання, хоча Україна виконала всі домовленості паризького саміту “нормандської четвірки”.

Крім того, сторони визнали конструктивними нещодавні переговори політичних радників лідерів “нормандської четвірки” в Берліні.

“Україна та Німеччина очікують на наступні консультації 22 січня”, – додали в ОП.

Нагадаємо, 12 січня у відомстві канцлера Німеччини відбулися переговори політичних радників лідерів України, ФРН, Франції та Росії щодо врегулювання на Донбасі, які почалася сьогодні близько 15:00.

12 січня президент України Володимир Зеленський та президент Молдови Майя Санду провели переговори в Києві.

Також президент Володимир Зеленський підписав закон, що відміняє вікове обмеження у 65 років для держслужбовців.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE