Politerno > Україна і світ > Десятки вагонів РЖД у Києві: журналіст показав, як російське вугілля надходить в Україну. ВIДЕО

Десятки вагонів РЖД у Києві: журналіст показав, як російське вугілля надходить в Україну. ВIДЕО

  • 17 Січня, 2021
  • 878 Переглядів
  • 0

На станції Дарниця в Києві виявлено десятки вагонів “Російських залізниць” із вугіллям.

Відповідне відео блогер Денис Казанський оприлюднив у фейсбуці.

“Вчора разом із Сергієм Бригадиром зафіксували на Дарниці десятки вагонів “Російських залізниць” із російським вугіллям. Потяги з РФ спокійно прибувають прямо у столицю України. І це триває роками. Без перерви. Сергій відслідковує цю ситуацію із 2016 року. І за ці 5 років цей вугільний трафік із РФ не припинявся. Вугілля купує Дарницька ТЕЦ”, – пише блогер.

Журналіст наголошує, що паливо Дарницька ТЕЦ купує не лише в Росії, але і на окупованих територіях, про що свідчать дані з відкритих джерел, на які він посилається. Щодо Анатолія Шкрібляка, власника ТЕЦ, СБУ минулого року порушила справу за фінансування тероризму.

“Тож вугілля, яким забито залізничні рейки у Дарницькому районі, може бути не просто російським, а вкраденим з ОРДЛО. Кияни дихають викидами від спалення цього вугілля, сплачують за нього, мимоволі фінансуючи агресію проти України, і ніхто не може і не хоче нічого з цим робити. Бо власникам ТЕЦ та посадовцям, які їх прикривають, так вигідніше”, – підсумував Казанський.

У вересні 2019 року поліція застосувала силу до учасників блокади вагонів із вугіллям у Соснівці на Львівщині та затримала більше 20 осіб.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE