Politerno > Україна і світ > Власнику та адміністратору згорілого у Харкові будинку престарілих оголосили підозру – в Україні завтра день жалоби

Власнику та адміністратору згорілого у Харкові будинку престарілих оголосили підозру – в Україні завтра день жалоби

  • 22 Січня, 2021
  • 595 Переглядів
  • 0

У четвер, 21 січня, в Харкові сталася пожежа в приватному будинку престарілих, у наслідок якої загинули 15 людей, ще кілька постраждалих перебувають у лікарнях. За даним фактом порушено кримінальну справу за порушення правил пожежної безпеки.

Харківська обласна прокуратура повідомила про підозру чотирьом затриманим у цій справі. А саме – власнику будівлі, орендарю будинку і його дружині та адміністратора будинку престарілих.

 

Їх підозрюють у порушенні вимог пожежної безпеки, що призвело до виникнення пожежі та загибелі людей.

“Серед підозрюваних – власник домоволодіння, який здав двоповерхова будівля під пансіонат, орендар будинку і його дружина – директор приватного підприємства, яка фактично керувала установою, а також адміністратор, який координував роботу пансіонату і при цьому офіційно не був працевлаштований”, – йдеться в повідомленні.

Слідство встановило, що орендар будинку і його дружина створили громадську організацію, яка сприяла проведенню оздоровчої аматорської, культурної діяльності, спрямованої на задоволення та захист законних інтересів її членів.

При цьому наголошується, що вартість перебування в пансіонаті оцінювалася в середньому в 15 тисяч гривень.

Зараз вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Як заявив голова Національної поліції Ігор Клименко на позачерговому засіданні уряду, у власниці згорілого у Харкові будинку для літніх людей виявили ще один незаконний аналогічний заклад.

«Встановили власника будинку та перевіряємо його причетність до переобладнань інших його будинків – у заклади аналогічного типу. Зараз вже встановили один такий будинок для літніх людей, де перебуває 24 людини. Він також працює без дозвільних документів», – зазначив Клименко.

Щодо будинку, в якому сьогодні сталася трагедія, він повідомив, що, за попередньою інформацією, саме сьогодні в ньому мали ремонтувати газове обладнання.

«Задимлення було саме в районі газового лічильника. Наразі поліцейські опитали трьох доглядальниць цього будинку та управляючого. Також допитуємо спів орендарку будинку, яка прооперована. Біля її палати чергує поліція», – розповів Клименко.

За його словами, за показаннями свідків, під час пожежі у будинку перебувало 28 літніх людей та 4 особи обслуговуючого персоналу.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков також звернувся до уряду з проханням перевірити, чи є ці будинки на планах міста Харкова.

«Ми пропонуємо комплексно підійти, і, окрім дозвільних документів, перевірити, чи відображені вказані будинки для літніх людей на карті міста Харків», – зазначив Аваков.

Через дану трагедію президент Володимир Зеленський оголосив державний траур.

У дні трауру, скорботи, жалоби на радіо та телебаченні заборонено транслювати комедійні фільми, гумористичні, розважальні та музичні передачі.

В цей день в країні приспускають національні прапори, з ефірів радіо та телебачення прибирають розважальний контент та “веселу” рекламу, а в куточку екранів телевізорів глядачі бачать палаючу свічку.

Також в ці дні має припинятися трансляція рекламних роликів, що містять елементи гумору та еротики.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE