Politerno > Україна і світ > Тимошенко: Ціна на газ не повинна бути вище 3 грн – знизити тарифи потрібно рішенням Ради. ВІДЕО

Тимошенко: Ціна на газ не повинна бути вище 3 грн – знизити тарифи потрібно рішенням Ради. ВІДЕО

  • 25 Січня, 2021
  • 991 Переглядів
  • 0

Лідерка “Батьківщини” Юлія Тимошенко закликала Верховну Раду розпочати роботу із розв’язання найболючішого для людей питання – зменшення ціни на газ і запропонувала рецепт швидкого та ефективного розв’язання тарифної кризи.

Про це Юлія Тимошенко заявила під час виступу на Погоджувальній раді лідерів депутатських фракцій та комітетів.

 

Екс-прем’єрка підкреслила, що причиною сьогоднішньої кризи є рішення семирічної давності, коли без жодних обґрунтувань, з корупційною метою українців позбавили дешевого газу власного видобутку. Вже тоді це дозволило попередній владі підняти ціни в 11 разів. Нинішня влада не лише не зламала цієї злочинної схеми, а й продовжила грабувати людей, піднімаючи ціни ще більше.

І це при тому, наголосила Юлія Тимошенко, що відомо навіть, куди пішли гроші, що їх витягнули з кишень громадян.

«За результатами проведеного державного аудиту НАК «Нафтогаз» вивів з країни 225 мільярдів гривень, і 75 мільярдів не доплатив у бюджет. То про що ми тут зараз говоримо? Коли прийшла нова влада, вона мусила б випалювати це розпеченим залізом. Де кримінальні справи про виведені 225 мільярдів людських грошей? Де кримінальні справи проти Коболєва, проти Вітренка, проти всіх попередників, які все це робили?» – обурилася Юлія Тимошенко.

Голова «Батьківщини» закликала зламати корупційний механізм, що діє під егідою влади, та захистити людей. Для цього, за її словами, у Верховної Ради є всі повноваження.

Насамперед, переконана Юлія Тимошенко, потрібно негайно ухвалити давно поданий «Батьківщиною» законопроєкт №1177, за яким громадянам України відпускався б газ власного видобутку з рентабельністю, не вищою за 30%. Законом також потрібно визначити, що газ із газових сховищ  відпускається за тією ж ціною, за якою він був закачаний, з врахуванням вартості зберігання та транспортування. Це, за її словами, дозволить швидко знизити ціну палива для населення. «Ціна на газ не буде вищою за три гривні за кубометр, а не сім гривень, як зараз пропонують», – пояснила Юлія Тимошенко.

Лідерка партії підкреслила, що заради якнайшвидшого ухвалення цього рішення «Батьківщина» готова відкликати свій законопроєкт і подати спільний – від імені всіх фракцій парламенту.

«Захист людей – це зараз найважливіше», – наголосила Юлія Тимошенко.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE