Politerno > Україна і світ > Путін каже, що чутками про палац намагалися “промити мізки”. ВІДЕО

Путін каже, що чутками про палац намагалися “промити мізки”. ВІДЕО

  • 25 Січня, 2021
  • 506 Переглядів
  • 0

Президент Росії Володимир Путін заявив, що йому не належить палац на узбережжі Чорного моря біля Геленджика, а розслідування опозиціонера Олексія Навального вважає намаганням “промити мізки” росіянам.

Про це повідомляє РБК.

Як передає видання, він заявив, що фільм команди Навального не дивився, оскільки часу у нього на це немає, але бачив відеоподборку.

Цей палац, за твердженням Путіна, йому ніколи не належав.

“З того, що я там бачив, я зацікавився тільки одним – виноробством. Дуже хороший вид діяльності. Один мій знайомий… займається таким невеликим підприємством”, – зазначив Путін.

“З того, що я там бачив, я зацікавився тільки одним – виноробством. Дуже хороший вид діяльності. Один мій знайомий… займається таким невеликим підприємством”,  – додав він.

Нагадаємо, 19 січня, на наступний день після затримання Олексія Навального в Росії, його “Фонд боротьби з корупцією” опублікував розслідування про “палац” президента Володимира Путіна під Геленджиком і про його жінок.

За даними ФБК, палац будували й утримують держкомпанії Роснефть і Транснефть, очолювані друзями Путіна. Офіційна площа палацу – 17 691 м.кв, а площа ділянки під палацовим комплексом – 68 га, але насправді територія нібито в 100 разів більша, а до неї ще прилягає 7000 га ФСБ. У вересні 2020 року комплекс було передано в оренду до 2068 року.

23 січня мітинги на підтримку Олексія Навального відбулися у багатьох містах Росії. Вони супроводжувалися затримками й побиттям учасників.

У Москві почався мітинг за Навального, поліція закликає носити маски і затримує учасників.

У Москві під час мітингу поліцейські затримали дружину Олексія Навального Юлію, всього по країні понад 1300 затриманих. Навальну згодом відпустили.

Під посольством Росії в Києві відбулася акція на підтримку російського опозиціонера Олексія Навального, яку зірвали “патріотично налаштовані громадяни”.

У Росії, а також в окупованому нею Криму, продовжуються розгони демонстрацій на підтримку арештованого опозиціонера Олексія Навального і затримання їхніх учасників. Повідомляють про жорстокі дії поліції і про затримання журналістів і неповнолітніх. Стурбованість із приводу придушення протестів у Росії висловили в Європейському союзі, де пообіцяли реакцію на це наступними днями.

Під час демонстрацій прихильників опозиціонера Олексія Навального в Росії затримано 3454 чоловік.

Прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков вважає, що протести на підтримку Навального вигідні тим, хто хоче “далі качати ситуацію” у країні.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що російським опозиціонером Олексієм Навальним не варто зачаровуватись, хоча Україна підтримує його звільнення.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE