Politerno > Україна і світ > Зачаровуватися Навальним не варто, – Кулеба

Зачаровуватися Навальним не варто, – Кулеба

  • 25 Січня, 2021
  • 628 Переглядів
  • 0

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що російським опозиціонером Олексієм Навальним не варто зачаровуватись, хоча Україна підтримує його звільнення.

Про це Кулеба сказав в інтерв’ю телеканалу “Україна 24“.

“Ми не повинні зачаровуватися Олексієм Навальним з точки зору інтересів України. Я переконаний, що бутерброд доведеться повернути. Причому не надкушеним і свіжим, в гарному стані. Тут не повинно бути жодних ілюзій. І ще й вибачення доведеться йому принести за російську агресію, якщо Олексій Навальний в якійсь перспективі в результаті демократичних виборів очолить Російську Федерацію або займе якесь політичне місце в системі”, – сказав Дмитро Кулеба.

Водночас він підкреслив, що Україна підтримує заклики до звільнення Навального.

“Ворог мого ворога – мій друг. Тому, якщо Олексій Навальний є ворогом Владіміра Путіна, то ми підтримуємо Олексія Навального. Все дуже просто”, – сказав Кулеба.

У жовтні 2014 року в інтерв’ю радіостанції “Ехо Москви” Навальний висловив свою позицію щодо окупації Криму, його слова викликали критику в Україні.

“Я вважаю, що, незважаючи на те, що Крим був захоплений з кричущим порушенням всіх міжнародних норм, проте реалії такі, що Крим зараз є частиною РФ. І давайте не будемо обманювати себе. І українцям я сильно раджу теж не обманювати себе. Він залишиться частиною Росії і більше ніколи в доступному для огляду майбутньому не стане частиною України… Крим – це бутерброд з ковбасою, чи що, щоб його туди-сюди повертати?”, – заявляв Навальний.

Нагадаємо, 23 січня мітинги на підтримку Олексія Навального відбулися у багатьох містах Росії. Вони супроводжувалися затримками й побиттям учасників.

У Москві почався мітинг за Навального, поліція закликає носити маски і затримує учасників.

У Москві під час мітингу поліцейські затримали дружину Олексія Навального Юлію, всього по країні понад 1300 затриманих. Навальну згодом відпустили.

Під посольством Росії в Києві відбулася акція на підтримку російського опозиціонера Олексія Навального, яку зірвали “патріотично налаштовані громадяни”.

У Росії, а також в окупованому нею Криму, продовжуються розгони демонстрацій на підтримку арештованого опозиціонера Олексія Навального і затримання їхніх учасників. Повідомляють про жорстокі дії поліції і про затримання журналістів і неповнолітніх. Стурбованість із приводу придушення протестів у Росії висловили в Європейському союзі, де пообіцяли реакцію на це наступними днями.

Під час демонстрацій прихильників опозиціонера Олексія Навального в Росії затримано 3454 чоловік.

Прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков вважає, що протести на підтримку Навального вигідні тим, хто хоче “далі качати ситуацію” у країні.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE