Politerno > Україна і світ > “Вийшло мало людей. Багато людей голосують за Путіна”: Пєсков коментує протести в Росії. ВІДЕО

“Вийшло мало людей. Багато людей голосують за Путіна”: Пєсков коментує протести в Росії. ВІДЕО

  • 24 Січня, 2021
  • 615 Переглядів
  • 0

Прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков вважає, що протести на підтримку Навального вигідні тим, хто хоче “далі качати ситуацію” у країні.

Пєскова цитує Медуза.

“Це (проведення акцій протесту – ред.) вигідно тим, хто хоче далі качати ситуацію. Насправді не качається, тому, що ви не забувайте, ось зараз будуть багато говорити, що на незаконні акції вийшло багато людей. Ні, вийшло мало людей. Багато людей голосують за Путіна”, – зазначив Пєсков.

Він озвучив негативне ставлення до участі у “незаконних акціях” і звинуватив посольство США в Росії у втручанні у внутрішні справи країни через пости посольства у Twitter, присвячені протестам.

Прессекретар президента РФ також прокоментував розслідування про палац Путіна в Геленджику. Пєсков знову заявив, що у президента Росії немає палацу, і назвав розслідування Олексія Навального “інформаційною атакою”, яка спрямована “на розкачку ситуації”.

Фрагмент інтерв’ю Пєскова зі сторінки російського пропагандиста Солов’йова:

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Владимир Соловьев (@vrsoloviev)

19 січня, на наступний день після затримання Олексія Навального в Росії, його “Фонд боротьби з корупцією” опублікував розслідування про “палац” президента Володимира Путіна під Геленджиком і про його жінок.

За даними ФБК, палац будували й утримують держкомпанії Роснефть і Транснефть, очолювані друзями Путіна. Офіційна площа палацу – 17 691 м.кв, а площа ділянки під палацовим комплексом – 68 га, але насправді територія нібито в 100 разів більша, а до неї ще прилягає 7000 га ФСБ. У вересні 2020 року комплекс було передано в оренду до 2068 року.

23 січня мітинги на підтримку Олексія Навального відбулися у багатьох містах Росії. Вони супроводжувалися затримками й побиттям учасників.

У Москві почався мітинг за Навального, поліція закликає носити маски і затримує учасників.

У Москві під час мітингу поліцейські затримали дружину Олексія Навального Юлію, всього по країні понад 1300 затриманих. Навальну згодом відпустили.

Під посольством Росії в Києві відбулася акція на підтримку російського опозиціонера Олексія Навального, яку зірвали “патріотично налаштовані громадяни”.

У Росії, а також в окупованому нею Криму, продовжуються розгони демонстрацій на підтримку арештованого опозиціонера Олексія Навального і затримання їхніх учасників. Повідомляють про жорстокі дії поліції і про затримання журналістів і неповнолітніх. Стурбованість із приводу придушення протестів у Росії висловили в Європейському союзі, де пообіцяли реакцію на це наступними днями.

Під час демонстрацій прихильників опозиціонера Олексія Навального в Росії затримано 3454 чоловік.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE