Politerno > Україна і світ > Мітинги за Навального: силовики затримали 3454 чоловік і побили вагітну дівчину. ВІДЕО

Мітинги за Навального: силовики затримали 3454 чоловік і побили вагітну дівчину. ВІДЕО

  • 23 Січня, 2021
  • 685 Переглядів
  • 0

У суботу, 23 січня, під час демонстрацій прихильників опозиціонера Олексія Навального в Росії затримано 3454 чоловік.

Такі дані станом на 20:25 за Києвом наводить ресурс “ОВС-Інфо”.

Найбільше число затриманих — в Москві і Санкт-Петербурзі.

За даними видання, серед затриманих — не менше 38 журналістів і близько 102 неповнолітніх. Деяких з них під час затримання побили.

Телеканал “Дождь” повідомляє, що співробітники поліції на вулиці Матроська Тиша у Москві побили учасницю протестної акції, яка пізніше повідомила кореспонденту каналу про те, що вагітна.

Біля СІЗО на вулиці Матроська Тиша хтось кинув димову шашку, передає “Лентач”.

Як повідомляє “Медіазона”, станом на 20:21 по Києву у більшості міст акції завершилися, хоча в Москві затримання тривають біля СІЗО “Матроська Тиша”, де знаходиться Олексій Навальний.

Водночас Слідчий комітет РФ відкрив кримінальну справу “за фактом втягнення неповнолітніх у вчинення протиправних дій, що представляють для них небезпеку”.

Член Громадської спостережної комісії Москви Марина Литвинович повідомила ТАСС, що всіх неповнолітніх, яких раніше затримали, вже випустили з відділів поліції.

“Неповнолітніх доправили у три відділки: Філі-Давидково, Тверській, Пресненський. Наразі усіх їх відпустили з поліції. Як мені вдалося встановити, всі вони не брали участь в акції на підтримку Навального, а опинилися в місці її проведення випадково”, — сказала вона.

Нагадаємо, 23 січня мітинги на підтримку Олексія Навального проходять у багатьох містах Росії. Вони супроводжуються затримками й побиттям учасників.

У Москві почався мітинг за Навального, поліція закликає носити маски і затримує учасників.

У Москві під час мітингу поліцейські затримали дружину Олексія Навального Юлію, всього по країні понад 1300 затриманих.

Під посольством Росії в Києві відбулася акція на підтримку російського опозиціонера Олексія Навального, яку зірвали “патріотично налаштовані громадяни”.

У Росії, а також в окупованому нею Криму, продовжуються розгони демонстрацій на підтримку арештованого опозиціонера Олексія Навального і затримання їхніх учасників. Повідомляють про жорстокі дії поліції і про затримання журналістів і неповнолітніх. Стурбованість із приводу придушення протестів у Росії висловили в Європейському союзі, де пообіцяли реакцію на це наступними днями.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE