Politerno > Україна і світ > Аварія на найбільшій ТЕС України: нардеп звинувачує у непрофесійності Геруса і Тарасюка. ВІДЕО

Аварія на найбільшій ТЕС України: нардеп звинувачує у непрофесійності Геруса і Тарасюка. ВІДЕО

  • 3 Лютого, 2021
  • 771 Переглядів
  • 0

Через замикання на підстанції “Луч” Запоріжжяобленерго від енергосистеми відключилася ДТЕК Запорізька ТЕС.

“Через замикання на підстанції спрацювали захисту на блоках Запорізької ТЕС, що не дозволило допустити більшої аварії. На момент події в роботі було задіяно 3 енергоблоки, сумарною потужністю 750 МВт. Енергетики планують почати пускові операції на блоках ТЕС протягом декількох годин.

Зупинка станції призвела до короткочасного відключення світла в Енергодарі, але енергопостачання міста відновлено”, – повідомили у ДТЕК.

“Весь Енергодар, а також сусідні населені пункти, зокрема і місто Дніпрорудне залишились без електропостачання. За попередньою інформацією, до цього призвела аварія на ЗаТЕС ДТЕК. Всі блоки теплової станції раптово сіли на “нуль”, – повідомив міський голова Енергодара Дмитро Орлов у Facebook.

Голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух повідомив, що на ТЕС сталося аварійне відключення захисту, через що було відключено енергоблоки.

За його словами, вже відновлена подача електрики на двох з трьох ліній.

Електропостачання в місті почало частково поновлюватися.


Як заявив перший заступник енергетичного комітету Верховної ради Олексій Кучеренко, коментуючи другу за останній місяць аварію в ОЕС України, повну відповідальність за аварії в енергосистемі несуть голова НКРЕКП Валерій Тарасюк та голова комітету Верховної ради Андрій Герус, за що вони мають бути негайно викликані в Офіс президента.

“В ці хвилини Запорізька ТЕС сіла на нуль – із системи випало 750 МВт. Зараз енергетики намагаються повернути в роботу два блоки. І це все посеред зими. Складно в це повірити. От до чого наш “незалежний” регулятор довів енергетичну галузь. Півтора року НКРЕКП цілеспрямовано знищувала паливно-енергетичний комплекс країни, щоб тепер посеред зими шантажувати країну віяловими відключеннями”, – заявив Кучеренко.

Керівництво Національного регулятора під контролем Геруса упродовж року свідомо руйнували енергетичний сектор, щоб через погрози відключень, запустити в Україну російську електроенергію, переконаний Кучеренко.

“Сподіваюсь, Тарасюк зараз стоїть на килимі на 4-му поверсі на Банковій, з Герусом на пару. Те, чим ця двійня займалася останні півтора року – це тероризм. Шайка самозванців з НКРЕКП фактично взяли країну в заручники. Це не лише питання світла в Енергодарі чи в Києві – це загроза життю людей”, – прокоментував нардеп.

Нагадаємо, від листопада запаси вугілля на українських ТЕС зменшилися в 5,7 разів, майже половина вугілля зосереджена на Луганській і Слов’янській ТЕС.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE