Politerno > Україна і світ > НКРЕКП звітує про критичну ситуацію з вугіллям, можлива загальносистемна аварія і відключення

НКРЕКП звітує про критичну ситуацію з вугіллям, можлива загальносистемна аварія і відключення

  • 3 Лютого, 2021
  • 927 Переглядів
  • 0

Від листопада запаси вугілля на українських ТЕС зменшилися в 5,7 разів, майже половина вугілля зосереджена на Луганській і Слов’янській ТЕС.

Про це повідомляє пресслужба Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП).

“Ситуація з запасами вугілля на складах теплових електростанцій (ТЕС) залишається критичною. Щоденне зменшення запасів вугілля загрожує стабільній роботі енергоблоків ТЕС. Це може спровокувати виникнення загальносистемної аварії в об’єднаній енергосистемі України і введення в дію графіків аварійного припинення електропостачання споживачів”, – сказано в повідомленні.

Зараз на складах ТЕС зберігається трохи більше 426 тис. тонн вугілля – це майже в 6 разів менше, ніж було в листопаді. 48% запасів вугілля зосереджено тільки на двох станціях – Луганській та Слов’янській ТЕС.

“Поточні запаси вугілля в 5,5 раза менше значення станом на 4 лютого 2020 року”, – підкреслили в НКРЕКП.

Комісія проведе позапланові виїзні перевірки ТОВ “ДТЕК Східенерго”, АТ “ДТЕК Дніпроенерго”, АТ “ДТЕК Західенерго”, ВАТ “Центренерго” і ВАТ “Донбасенерго” щодо забезпечення теплових електростанцій необхідним резервом палива.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE