Politerno > Україна і світ > Відновлено будівництво “Північного потоку-2”

Відновлено будівництво “Північного потоку-2”

  • 7 Лютого, 2021
  • 628 Переглядів
  • 0

Після успішних морських випробувань судно-трубоукладач “Фортуна” приступило до прокладання труб “Північного потоку-2”.

Про це повідомляє DW.

Компанія-оператор будівництва газогону “Північний потік-2” Nord Stream 2 AG оголосила про відновлення робіт з укладення труб газопроводу в водах Данії. Як зазначається у заяві від 6 лютого, судно-трубоукладач “Фортуна” у цей день приступило до трубоукладки в водах Данії. “Фортуна” може протягом доби прокладати під водою до 0,4 кілометра труб.

У Nord Stream 2 AG зазначили, що підготовча робота до укладення труб на цій ділянці розпочалася ще 24 січня.

Ще з 15 січня “Фортуна” мала право приступати до робіт з укладання труб газогону у виключній економічній зоні Данії. Очікується, що судно-трубоукладач завершить роботи в данських водах до кінця травня, а потім приступить до укладання труб в водах Німеччини, де будівництво триватиме до червня.

Нагадаємо, російський корабель-трубоукладач “Фортуна”, який будує “північний потік-2”, опинився під санкціями США. Санкції запроваджені також проти російської компанії КВТ-РУС, яка є власником судна.

Після цього концерн Bilfinger SE вийшов з будівництва “Північного потоку-2”, ставши першою німецькою компанією, яка залишила проєкт російського газопроводу.

Норвезька компанія DNV GL, яка повинна була сертифікувати газопровід «Північний потік-2», відмовилася надавати цю послугу після нових санкцій США щодо проекту.

У самому “Газпромі” також визнали, що для проєкту з’явилися ризики.

Президент США Джо Байден та канцлерка Німеччини Ангела Меркель під час телефонних переговорів обговорили можливість зняття санкцій із “Північного потоку-2”. Німецька сторона повинна розробити пакетне рішення, яке передбачить захист інтересів України: збереже транзит російського газу.

Перед цим стао відомо, що команда новообраного президента США Джо Байдена розглядає можливість скасування санкцій проти газопроводу “Північний потік-2”.

Президент Франції Емманюель Макрон висловився на підтримку позиції канцлера Німеччини Ангели Меркель про необхідність завершення будівництва Північного потоку-2. 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE