Politerno > Україна і світ > Байден може призупинити санкції США проти “Північного потоку-2”

Байден може призупинити санкції США проти “Північного потоку-2”

  • 15 Січня, 2021
  • 704 Переглядів
  • 0

Команда новообраного президента США Джо Байдена розглядає можливість скасування санкцій проти газопроводу “Північний потік-2”.

Такий крок може розрядити відносини Вашингтона з європейськими партнерами, передає Handelsblatt з посиланням на радника Байдена з закордонних справ Ніколаса Бернса.

За його словами, припинення укладки газопроводу може створити простір для політичного зближення між США і Німеччиною. Але для розрядки можна призупинити і американські санкції.

“Європейці мають зупинити будівництво “Північного потоку-2″, а американці – призупинити дію санкцій. Це дало б новій адміністрації США можливість конфіденційно і спокійно говорити з урядом Німеччини та іншими залученими країнами”, – зазначив Бернс.

Нагадаємо, норвезька компанія DNV GL, яка повинна була сертифікувати газопровід «Північний потік-2», відмовилася надавати цю послугу після нових санкцій США щодо проекту.

Як повідомляло німецьке видання Bild у листопаді, переможець виборів президента США Джо Байден не тільки хоче призупинити газопровід “Північний потік – 2”, як його попередник Дональд Трамп, а й має можливість остаточно поставити крапку в історії проекту Кремля.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE