Politerno > Україна і світ > На згадку про Крим у Херсоні “стратили” опудало Путіна. ФОТО

На згадку про Крим у Херсоні “стратили” опудало Путіна. ФОТО

  • 26 Лютого, 2021
  • 813 Переглядів
  • 0

У Херсоні на площі Свободи до Дня спротиву окупації Криму активісти встановили опудало з агітацією від Анатолія Шарія і портретом Володимира Путіна, а також повісили манекен із наклеєним на ньому обличчям російського президента.

Про це повідомляє “Укрінформ“.

 

Опудало Путіна підпалили і воно згоріло під час заходу.

Представниця херсонської “Самооборони” Інна Усачова розповіла, що газети, якими наповнили опудало Путіна, знайдені у місці, куди прихильники Шарія здавали не роздану ними агітацію. 

“Це опудало символізує режим Путіна. Всередині – пропаганда проросійська шаріївська… За давньою традицією, на Київській Русі завжди в кінці весни спалювали опудало у сподіванні, що все погане буде спалене разом з ним… Ми віримо, що окупанти підуть з Криму, з усіх тимчасово окупованих територій”,  – зазначила Усачова.

Представник “Нацкорпусу” Микита Тютюнник пояснив ідею з манекеном із обличчям Путіна на шибениці: автори інсталяції вирішили нагадати всьому світу, що Крим – це Україна.

“Сьогодні ми зібралися тут, щоб нагадати Володимиру (Путіну – ред.) його місце у нашій країні. І що якщо він хоче прийти до нас у Херсон, його чекає лише така доля”, – заявив Тютюник.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE